Делото за починалата родилка Деяна Георгиева в „Шейново” се върна

...
Делото за починалата родилка Деяна Георгиева в „Шейново” се върна
Коментари Харесай

След 8 години делото за починалата родилка в „Шейново“ започва отначало


Делото за умрялата родилка Деяна Георгиева в „ Шейново” се върна на изходна позиция, съобщи майката на умрялата – Людмила Велинова, заяви БГНЕС.

„ Делото се върна на изходна позиция с помощта на правосъдния заседател Пламен Киров. Целият правосъден си подаде отказ поради неговото държание към ръководителя на състава арбитър Ангелова, както и към мен. Най-вероятно са му платили и той е маша в ръцете на обвиняемите”, съобщи Велинова.

Случаят беше съвсем на финала. „ Оставаше да се разпитат още шестима очевидци и движимостите лица по експертизата. Към момента са разпитани към този момент 36 очевидци, само че делото стартира изначало “, оплака се още майката на умрялата Деяна.

В средата на 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт против шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална несъобразителност предизвикали гибелта на родилка Деяна Георгиева. Това са доктор Лозанов и доктор Байданова – Василева от САГБАЛ ”Шейново” АД и доктор Филипов, доктор Червеняков, доктор Христов, и доктор Цеков от УМБАЛСМ ”Н.И. Пирогов” ЕАД. На всеки един от тях е повдигнато обвиняване за това, че при без значение съизвършителство предизвикали гибелта на пациентка, настъпила на 24.10.2011 година в гр. София, в резултат на развил се сепсис. Според обявеното от прокуратурата, видно от направената по делото експертиза, е, че в тази ситуация са налице два съществени пропуща. Първият е оставянето на плацентарни елементи в матката при осъществяване на цезарово сечение, което е причина за развиването на сепсиса. Вторият пропуск е забавянето на третата коремна интервенция със седемнадесет дни след лапароскопията. Тази последна интервенция е била осъществена към този момент при настъпили тежки многооргани патоголгични процеси в организма на 19–годишната жена и шансът да се промени неподходящият излаз е бил незабележим.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР