Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, започва

...
Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, започва
Коментари Харесай

Делото на Милен Цветков започва на втора инстанция, искат 15 г. затвор

Делото за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, стартира на втора инстанция. Софийският апелативен съд е насрочил първото съвещание по процеса за този четвъртък, заяви Българска телеграфна агенция.

От присъдата не са удовлетворени нито прокуратурата, нито роднините на журналиста, нито наказаният Кристиан Николов.

През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов, като тогава магистратите го лишиха от опцията да ръководи транспортно средство за 10 години. Той бе наказан да заплати и разноските по делото, както и по следствието.

Според магистратите Николов е направил закононарушението по несъобразителност и непредумишлено, като от присъдата му ще бъде приспаднат първичният арест на младежа, както и престоят му под домакински арест.

Прокуратурата тогава изиска 15 година затвор за младежа, като посочи младата му възраст, чистото правосъдно минало и опитите му да помогне на потърпевшите като смекчаващи виновността, само че настоя, че действието е осъществено съзнателно.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста желаят по-тежки санкции за Николов. Той от своя страна желае да бъде оневинен или да бъде понижено наказването му.

Припомняме ви, че злополуката, при която почина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 година - Великден. Експертиза сподели, че при случая журналистът е получил скъсване на аортата, несъвместимо с живота.

В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза откри 232 нанограма амфетамин на милилитър. Експерти също така откриха, че той е карал с превишена скорост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР