Делото за железопътната катастрофа в Хитрино продължава в Шуменския окръжен

...
Делото за железопътната катастрофа в Хитрино продължава в Шуменския окръжен
Коментари Харесай

Делото за железопътната катастрофа в Хитрино продължава

Делото за железопътната злополука в Хитрино продължава в Шуменския областен съд с показване на експертизи, направени от движимости лица. Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. Те управлявали влаковата комбинация, дерайлирала в ранната заран на 10 декември 2016 година в региона на гара " Хитрино ", която превозвала пропилен и пропан-бутан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първата експертиза - правосъдно пожаро-техническа, бе показана от движимостите лица, които са я изготвили - Марко Марков и Ивко Иванов. Според Марков единствено на едно място в Хитрино са открити опустошения в четирите направления. Там е епицентърът на гърмежа. Това е къща, в която е имало печка. Според втория специалист са открити деформационни повреди в резултат на топлинни натоварвания на печката. По нея обаче " има редица и субективни и справедливи въздействия " и не може да се каже дали тъкмо от нея потегля гърмежа.

Адвокатите на потърпевшите и починалите при случая в Хитрино споделиха, че оспорват заключенията на експертизата, изключително в частта изложена от Иванов, само че тя бе призната от съда.

На 10 декември 2016 година в региона на гара " Хитрино " дерайлира товарна влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан. От последвалия гърмеж починаха седем души, а 29 пострадаха. Разрушени бяха и десетки здания в обитаемото място.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР