Делото за измами в особено големи размери срещу Юлиян Цолов

...
Делото за измами в особено големи размери срещу Юлиян Цолов
Коментари Харесай

Започна делото срещу „Българския вълк от Уолстрийт“ за измами в особено големи размери

Делото за измами в изключително огромни размери против Юлиян Цолов е стартирало, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на свои източници в правосъдната система. Преди близо година Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 49-годишния Цолов за измами на стойност стотици хиляди левове.

 

По искане на държавното обвиняване му бе наложена мярка " подписка " и възбрана за овакантяване на страната.

 

Наказателно дело номер 1868 е формирано на 8 февруари 2024 г. 

 

" Българският вълк от Уолстрийт " е упрекнат в 7 действия, с които е ощетил компании за близо 800 000 лв..

 

От Търговския указател излиза наяве, че обвиненият е основал компания " Алтегис " ЕООД през 2014 година с капитал от 100 лева, само че го е представял за дъщерна компания на известна компания, занимаваща се с дизайн, основаване на осведомителни обществени мрежи, графичен дизайн и други.

 

По информация на bTV става дума за сдружението " Сентека ", където отивали част от парите. Чрез " Алгетис " Цолов сключвал контракти с разнообразни компании, като предложил най-вече поддръжка на уеб сайтове или основаване на такива. Издавал и фактури, само че не изпълнявал услугата, за която му е заплащано. Предполагаемата машинация е работила от 2019 до 2022 година Адвокатът му апелира.

 

Цолов е именуван българския " Вълк от Уолстрийт ", откакто през 2003 година е нает от " Леман Брадърс ", по-късно бил поканен и от " Креди суис ", а по-късно и от " Морган Стенли ", като всички му предложили високи суми, с цел да стартира работа при тях.

 

В началото на рецесията през 2008 г. той е задържан в Съединени американски щати поради следствие за злоупотреби, след 24 часа е пуснат под домакински арест, само че бяга в Испания. " Това беше една от най-големите ми неточности. Инстинктът ми за самозапазване надви над разсъдъка. Тогава беше рецесията и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30-40 години затвор ", спомня си Юлиян Цолов.

 

В Марбея, Испания, е задържан и наказан на 4 години затвор. " Ако не бях свалил гривната за следене и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда. Това посочи и съдията ", споделя още Цолов.

На 1 март 2024 година стартира първото правосъдно съвещание по делото в София против брачна половинка на тв водещата Славена Вътова.

Автор: dir.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР