Делото „Йончева срещу Борисов” ще бъде гледано на трета инстанция.

...
Делото „Йончева срещу Борисов” ще бъде гледано на трета инстанция.
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Ще обжалваме решението на СГС по делото „Йончева срещу Борисов”

Делото „ Йончева против Борисов” ще бъде гледано на трета инстанция. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” отбраната на министър-председателя юрист Марин Марковски.

Вчера стана ясно, че журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева е съумяла да осъди премиера Бойко Борисов за клюка. Делото беше извоювано на втора инстанция в Софийския градски съд, а санкцията за министър-председателя беше избрана в размер на 5000 лв..
Елена Йончева осъди Бойко Борисов и на втора инстанция Магистратите обаче освободиха ГЕРБ от задължението също да платят 5000 лева на журналистката и народен представител от Българска социалистическа партия
По думите на Марковски обаче, в случай че на втора инстанция бяха приложени значими доказателства, решението на съда е щяло да бъде друго. Затова то ще бъде обжалвано пред Върховен касационен съд.

„ Ние разполагаме с доказателства, които ще кажат и ще се открият нещата тъкмо такива, каквито са”, сподели Марковски.

Делото „ Иванчева”

Неочакван поврат претърпя наказателното дело против отстранения кмет на регион „ Младост” Десислава Иванчева, откакто през вчерашния ден другият обвиняем и апетитен за медиатор при предаването на подкупа – Петко Дюлгеров, се отметна от първичните си показания и съобщи, че не е предавал на Иванчева пари от бизнесмена Александър Ваклин.

„ Това значи доста. Това значи, че тезата на прокуратурата, обвинителната позиция, търпи сериозна рецензия и логичен усложнения в неделя, когато прокурорът ще застане на банката и ще желае присъда и ще аргументира за какво има закононарушение. Когато става въпрос за наказателно дело значимото е дали са желани парите и какви са доказателствата”, разяснява Марковски.
Петко Дюлгеров се отхвърли от показанията си – не бил медиатор сред Иванчева и Ваклин „ Артекс ” се появиха и в делото против отстранения кмет на „ Младост ”
По думите му зад изнесената информация, че Иванчева е желала 500 хиляди евро от Ваклин, няма доказателства.

„ Единственият очевидец на обвиняването, който твърди, че е желал пари, е Дюлгеров. Следователно няма връзка към този момент на обвиняването със очевидците. Истината е, че не е взела (подкуп)”, сподели още Марковски.

Той е безапелационен, че с отричането от показанията си Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата, а просто споделя истината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР