Делото срещу мен ще бъде пълен фарс. Подготвил съм силна

...
Делото срещу мен ще бъде пълен фарс. Подготвил съм силна
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Делото срещу мен ще бъде пълен фарс

Делото против мен ще бъде цялостен фарс. Подготвил съм мощна защитна тирада. Надявам се още на следващия ден да имам опция да защищавам пред съда. " Това разяснява някогашният министър на защитата Николай Ненчев в ефира на Би Ти Ви.

Поводът е делото против него за закононарушение по работа поради контракта с Полша и несъблюдение на подобен, подписан с съветската компания РСК-МиГ за ремонт на мотори за военните самолети МиГ-29.

" Чувствам се родолюбец и няма да осъждам страната си, тъй като делото ще бъде извоювано, само че ще заплащат данъкоплатците ", увери той.

" Делата бяха две, едното завърши с 3:0, бях оневинен на три инстанции. Време е за равносметки ", акцентира някогашният боен министър. " Сключил съм контракт с Полша, сключил съм и контракт, с който спестих милиони, реализирах и доста по-добри периоди, както и доста по-добри гаранции ", добави той.

Той разяснява и военния церемониал по случай 6 май. " Хубаво е българският народ да види българското войнство, само че ми изглеждаше малко като ретро церемониал заради неналичието на рационализация. Надявам се напълно скоро – в околните години, да покажем нова и модерна техника, която да отговори на упованията на българските военнослужещи ", добави Ненчев.

" С какво летяха военновъздушните сили на този церемониал? " Може да звучи нескромно, само че то е и моя заслуга. Бяхме упреквани, че приземяваме авиацията, само че това не е по този начин ", сподели още той.

Той подчертава, че средствата за рационализация са обезпечени, само че не се харчат. " Бавят се година и половина и бяхме на финала на подписването на контракт за изтребителната авиация. Очаквах този въпрос да завърши в границите на няколко месеца, само че това не се случи. Това важи и за контракта с военноморските сили, който трябваше да бъде подписан за два нови кораба, тъй че съм смутен ", счита Ненчев.

Силно се тормозя от процесите за рационализация, реагирах остро за концепцията за връщане на казармата – министерството ще загуби пари, без да има каквато и да било успеваемост. " В персонален диалог и в докладна на Румен Радев ясно ми е написал, че няма по какъв начин да правим полети против съветската стратегическа авиация, които постоянно навлизат или нарушават въздушното ни пространство, и в това време да ремонтираме самолетите си там ", изясни някогашният министър.

" Ще осъждам и медиите на Пеевски, където има 1800 изявления против мен за две години, тъй като спасих предприятието " Интендантско обслужване ", което желаеха да приватизират ", сподели той в умозаключение.

В началото на предходната година Ненчев беше пратен на съд и за закононарушение по работа поради контракта с Полша и несъблюдение на подобен, подписан с съветската компания РСК-МиГ, за ремонт на мотори за военните самолети МиГ-29.

Според прокуратурата Ненчев не е имал право да подписва контракт с Полша за ремонтни действия, откакто преди този момент към този момент е бил подписан контракт с съветския производител. От държавното обвиняване пресметнаха, че с неизпълнението на контракта с РСК-МиГ Ненчев е ощетил сдружението с над 3.77 млн. евро. Това дело е още в Софийския градски съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР