Делото срещу доктор Иван Димитров, подсъдим за убийството на Жоро

...
Делото срещу доктор Иван Димитров, подсъдим за убийството на Жоро
Коментари Харесай

Разпитаха последните свидетели за убийството на Жоро Плъха

Делото против лекар Иван Димитров, обвиняем за убийството на Жоро Джевизов – Плъха ще продължи и през месец юли. Това стана ясно през днешния ден в Пловдивския апелативен съд, където бяха разпитани последните двама очевидци.

Предстои чуване на Комплексна Съдебно-медицинска и психиатрична експертиза, което обаче ще се случи в идващото съвещание. Макар експертното умозаключение да е готово, по искане на прокурор Иван Перпелов, то ще бъде показано през юли, поради неявяване на движимостите лице, към които представителят на държавното обвиняване има въпроси.

Припомняме, че през декември предходната година Върховният касационен съд върна процеса за ново разглеждане от различен състав на въззивната инстанция, поради непълноти в претекстовете към неоправдателната присъда.

Убийството беше осъществено през нощта на 2 март 2018г. с нелегално оръжие. Тогава Жоро Плъха влезнал в двора на кооперацията в която живее докторът, с цел да краде от гаража му, а Димитров го прострелял с противозаконен револвер. Жоро Джевизов избягал, а на сутринта бил открит мъртъв наоколо до регионалната администрация.

Процесът мина през няколко инстанции и беше връщан за ново разглеждане, като през месец март 2022 година докторът беше приет за отговорен  по обвиняването за ликвидиране на Жоро Джевизов-Плъха, при превишаване рамките на неизбежната защита и по обвиняването за държането на огнестрелно оръжие и муниции, без да има за това съответно позволение.

На д-р Иван Димитров беше несъмнено едно общо най-тежко наказване от две години и шест месеца отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено /условно/ с изпитателен период от четири години.

На следващ разпит през днешния ден се явиха Георги Методиев - младши шпионин в престъпна полиция към 2-ро РПУ все още на закононарушението и Огнян Кръстев - притежател на магазина за хранителни добавки, от който са конфискувани записи от нощта на убийството.

От описа на служителят на реда стана ясно, че той и сътрудника му са били изпратени  на местопроизшествието на сутринта след случая. Извършили са обход да търсят очевидци. Установили са 2 камери на магазин за хранителни добавки и са изискали записите от нощта. После са отишли у доктора и той е разказал по какъв начин са се сборичкали с апаш, влезнал в двора му и, че в следствие се е прибрал откакто апашът е избягал. В следствие докторът с негов другар са го търсили, само че не са го разкрили. Димитров е имал прорезна рана на крайници по време на беседата. От разпита на очевидеца стана ясно още, че на кадър от камерите се виждало, че доктора държи револвер. „ Той се държеше по този начин, че все едно нищо не се е случило ”, сподели още служителят на реда.

След като бяха прочетени показанията му от досъдебното произвеждане стана ясно още, че на записите от камерите няколко пъти се вижда докторът с приятеля му, като в началото Димитров държи револвер, а в следствие нож.

По време на беседата с служителя на реда, незабавно след случая, докторът му е споделил, че е чул няколко изстрела и е видял второ лице в гаража, само че не бил сигурен дали въпросното лице е произвело изстрелите. Димитров е допълнил, че е носил дребна секира, към 25см, само че не я е употребявал при сборичкването. Забелязал е нож, който бил негов, само че не знаел по какъв начин е попаднал там.

" Той се държеше по този начин, че все едно нищо не се е случило ", сподели още разпитаният служител на реда.

От вторият разпитан очевидец Георги Методиев бяха поискани само координати с компанията инсталирала камерите на адреса му. По делото е изяснено, че липсват записи от въпросните камери, като се твърди, че те записват само когато има придвижване.

Изслушването на комплексната съдебно-медицинска и психиатрична експертиза е планувано за 3 юли, като едното от движимостите лица ще бъде сменено с друго. Тя би трябвало да даде отговор на въпроса допустимо ли е доктор Димитров самичък да се е самонаранил в крайници, или фактически Жоро Джевизов - Плъха е хвърлил нож по него.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР