Делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, че е бил

...
Делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, че е бил
Коментари Харесай

Делото срещу Митьо Очите потъна вдън земя

Делото против Димитър Желязков – Митьо Очите, че е бил предводител на проведена незаконна група потъна вдън земя! Процесът не се гледа нито в София, нито в Бургас, където се смяташе, че е изместен. Процесът против Желязков и компания не може да започва към този момент няколко години, написа България през днешния ден.

Първо в спецсъда не се случва нищо, след това делото е разпределено в Софийският градски съд, само че на неверен арбитър, добавя изданието. Като прецизира, че най-после сякаш столичните магистрати са го изпратили в Окръжния съд в Бургас, само че се оказало, че и там го няма. Тук изниква въпросът къде отиде делото против Желязков.

Повече от година знаковото дело се гледа от арбитър Петя Крънчева от Софийския градски съд, а преди месеци мегапроцесът бе пренасочен към арбитър Лилия Георгиева, тъй като се оказа, че има сериозна неточност.

Именно на арбитър Георгиева се падна делото преди години, още когато съществуваше Специализираният углавен съд. По закон единствено тя можеше да продължи да гледа проблема, само че първоначално това бе сбъркано. Въпреки, че Темида поправи грешката и делото се върна в ръцете на арбитър Лидия Георгиева, спънките не стопираха до такава степен.

Всичко сякаш беше наред, до момента в който съдийката не си направи самоотвод.

Тогава делото се падна на арбитър Иво Хинов, който от своя страна пък го е изпратил в Бургас. Тази маневра и това, че един от най-знаковите процеси в последните години се приземи на територията на Митьо Очите, тормози извънредно доста осведомени със случая. Източници на " България Днес “ от Окръжния съд в Бургас настояват, че процесът няма да се гледа там, само че не знаят къде. От цялата дандания в последна сметка излиза, че делото е потънало вдън земя. Никой не знае къде е! Дали се е изгубило някъде по веригата, или към момента се мъдри къде да се гледа не е ясно.

Очите и компания постоянно са били в полезрението на ченгетата, само че същинските им проблеми с правораздаването започнаха преди години след екшън в заведението " 4you “.

Тогава спецсъдът подпука цялата наказателна бригада. Впоследствие Желязков бе хванат в Истанбул по съмнения, че е опитал да се укрие отвън страната. Дни по-рано при спецакция у нас бяха арестувани други ъндърграунд герои, които по-късно осъмнаха с обвинявания, че са част от кримибандата, ръководена от Желязков. Митьо Очите и още 12 души са погнати, че са били част от незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Желязков е упрекнат за началник на групата, която съгласно прокуратурата е работила в интервала 2013-2018 година

В началото на 2020 година стартира и процесът в спецнаказателния съд, само че там прокуратурата търпи сериозен неуспех.

Към момента делото още веднъж е до под кривата круша, дори по-зле, всичко стартира от самия старт. Новите съдии в Бургас занапред ще се срещат с всички документи, касаещи процеса, което ще отнеме много време.

В самото начало нещата сякаш потеглиха. Преди близо 4 години процесът стартира обикновено, като в границите на няколко месеца бяха разпитани и очевидци, измежду които и основните пострадали Йордан Йорданов – Данчо Паркета и Атанас Симеонов. Йорданов и Симеонов се жалват, че са били подложени на изнудване, закани и палежи. По едно време изненадващо Йорданов и Симеонов отдръпнаха огромна част от показанията си. Впоследствие беше открит и спор на ползи и делото още веднъж бе прекършено в зародиш.

Малко преди предходната Коледа несебърският необут бе освободен от домакински арест и пуснат под гаранция от 20 бона. Оттогава Желязков най-свободно си бръмчи из Несебър.

Престрелка, ранени и ликвидиране в ресторанта на Божидар Кузманов – Божо Кравата разтриса Слънчев бряг. Действието се развива пред погледите на десетки ужасени задгранични туристи на 8 юни 2016 година в ресторанта " 4you “. Сблъсъкът е сред бандите на Очите и Кравата. Част от групата на Желязков влиза в ресторанта, друга остава извън.

Очите със свои гардове се насочва към Божо Кравата и хората му, само че съществено подценява обстановката. Вместо да ступат конкуренцията в ръкопашен пердах, той и хората му получават дъжд от патрони. Очите е тежко ранен и се бори за живота си, а гардът му Александър Алексиев – Сашо Водолаза, е погубен. Лекарите избавят живота на Очите, само че той остава с продължителен проблем в региона на уретера. Органите по-късно вземат решение да показват мощ против двете групировки, само че не съумяват да пожънат кой знае какъв триумф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР