Делото по фалита на Дупнишка популярна каса, по която ищци

...
Делото по фалита на Дупнишка популярна каса, по която ищци
Коментари Харесай

Отново тръгва делото за фалита на Дупнишка популярна каса

Делото по банкрута на " Дупнишка известна каса ", по която ищци за машинация с голословно високи лихви са над 200 инвеститори, се възобновява, оповестиха от кюстендилския Окръжен съд, съобщи БНР.

Обвинителният акт, направен от Окръжната прокуратура-Пловдив, към този момент е против Ивона Близнакова, брачната половинка на самоубилия се преди повече от година ръководител на „ Дупнишка известна каса “ – Георги Близнаков.

Касата банкрутира през 2016 година Месеци наред Близнакови привличали инвеститори с оповестена рента до 16%.

Парите си при тях влагали даже и локални магистрати - съдии и прокурори, има и такива, които вложили до 200 хиляди лв., изкарани от техни блузки по гурбет в чужбина.

Всички те - 222 души, разположени като страна по делото, изгубиха парите си. Съдът върна делото за доизясняване на ОП-Пловдив, в града под тепетата е последният адрес на “Дупнишка известна каса “.

След това делото стартира при трагични съвещания в Дуница и напиращи да влязат в залата излъгани инвеститори. След самоубийството на брачна половинка Георги Близнаков, който скочи от жилищен блок в Благоевград, делото беше спряно. Сега потегля още веднъж.

Пострадалите ще се призоват за разпоредителното съвещание през месец март и аварийните му дати, като се подредят в листата по азбучен ред и се разделят по еднакъв брой, от по 74 лица за всяка от трите дати през посочените месеци.

Заседанията ще стават при оптимално съблюдаване на противоепидемичните ограничения, оповестиха от съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР