Делио Роси доближи неговия Левски“ до този на Люпко Петрович.

...
Делио Роси доближи неговия Левски“ до този на Люпко Петрович.
Коментари Харесай

„Левски“ на Роси се доближи до този на Люпко

Делио Роси приближи неговия „ Левски “ до този на Люпко Петрович. Това сподели статистиката дни преди италианецът да изкара три месеца отпред на „ сините “.

До този миг някогашният ментор на „ Лацио “ записа 14 дуела, в които реализира девет победи, три равенства и две загуби. Това ни накара да сравним неговите петима прародители и какво реализираха те в същия брой срещи.

Единствено Люпко Петрович е с по-добри индикатори и то в случай, че понижим статистиката в дуелите до 13. Именно в толкоз срещи сърбинът бе отпред на „ сините “. С него отборът победи в осем мача и в пет приключи наедно. Тимът от „ Герена “ по този начин и не беше надвит с Петрович.

Преди мача на „ Левски “ с „ Локомотив “ в събота, триумфите още веднъж бяха осем. В точково изражение в тези 13 срещи Роси завоюва 27 точки – Люпко има 29. За съпоставката броим всички публични дуели.

С Петрович отпред „ сините “ вкарваха по 1,69 гола на мач. При италианеца – 1,35 на 90 минути. В отбрана индикаторите са сходни. При сръбската легенда „ Левски “ пускаше по 0,38 попадения на дуел, под управлението на Роси – 0,40.

Италианският стратег е с надалеч по-добри индикатори по точки спрямо тези на Николай Митов, Стойчо Стоев, Елин Топузаков и Георги Иванов.

И до момента в който „ Левски “ на Роси гони този на Петрович по добра отбрана, то отборът със Стоев и Гонзо беше по-резултатен в тези 14 срещи, вкарвайки по 1,42 и 1,64 гола приблизително на мач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР