Делегация от лидерите на държави от Африка, искащи да бъдат

...
Делегация от лидерите на държави от Африка, искащи да бъдат
Коментари Харесай

Лидерите на Африка към Путин: Сега е времето за мирни преговори

Делегация от водачите на страни от Африка, искащи да бъдат посредници в преговорния развой сред Украйна и Русия, сподели на съветския президент Владимир Путин, че е пристигнал момента за мир и прекъсване на огъня, предава Ройтерс.

„ Държавите от Африка ще продължат усилието си в търсене на решение на спора сред Русия и Украйна. Прекратяването на боевете ще даде опция за започване на „ съществени договаряния “, сподели министър-председателят на Египет Мостафа Мадбули в Санкт Петербург.

По време на срещата съветският президент Владимир Путин сподели план на съглашение, направено в Турция по време на диалозите през 2022 година.

„ Не сме обсъждали с украинската страна, че този контракт ще бъде засекретен, само че в никакъв случай не сме го представяли, нито сме го коментирали. Този план на съглашение беше парафиран от ръководителя на киевския преговорен екип. Той сложи подписа си там. Ето го и него ", сподели Путин, показвайки документа на африканската делегация.

Руският външен министър Сергей Лавров изясни, че Москва споделя главния метод на африканския проект за мир. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков го дефинира като „ сложен за осмисляне “.

„ Русия ще продължи разговора с страните от Африка. Владимир Путин сподели заинтересованост към проекта “, добави той.

Делегацията от президентите на Сенегал, Южна Африка, Замбия и Коморските острови, както и министър председателят на Египет, бяха на посещаване в Киев, където се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски.

Снимка: Pavel Bednyakov/RIA Novosti via REUTERS
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР