Делегация от четирима представители на елитния италиански Торино посети Пловдив

...
Делегация от четирима представители на елитния италиански Торино посети Пловдив
Коментари Харесай

Локо започва сътрудничество с Торино

Делегация от четирима представители на елитния италиански Торино посети Пловдив и базата на Локомотив. Те върнаха визитата на управлението на " черно-белите " в лицето на изпълнителните шефове Кузман Маринков и Венко Рахталиев, която се състоя в Торино преди два месеца.

Представителите на италианския клуб бяха основният координатор на Торино Теодоро Копола, шефът на футболната академия на " биковете " Марко Рицери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източнoевропейските страни Фабрицио Де Микеле.

В четвъртък гостите от Италия дружно с Кузман Маринков, Чавдар Цветков и Румен Руйчев първо посетиха регионалната администрация, където Здравко Димитров ги одобри. Областният шеф бе осведомен с желанията за осъществяване на взаимен план сред Локомотив и Торино, който е ориентиран към работата с деца.

Освен дадените от страна на регионалната администрация гаранции за плана, беше разисквана и опцията за търсене на стопански, културни и други съдействия с област Пиемонт в Италия, където Димитров бе поканен на посещаване. За край регионалният шеф получи дарове както от Торино, по този начин и от Локомотив.

Последва аудиенция при кмета на града Иван Тотев. Градоначалникът беше също осведомен с желанията за осъществяване на този план. Двете страни желаеха удостоверение на позицията на страната и общината и получиха такава поддръжка за реализацията на своите планове и на намирането на терен за спортната академия.

Тотев също бе поканен на публично посещаване в Италия, където още веднъж да се търсят разнообразни вероятни съдействия сред Торино и Пловдив. За край на първия им ден в България, делегацията от Торино изгледа онлайн и две от контроли на юношеските гарнитури на Локомотив до 17 и 19 години играни надлежно против Марица U19 и Борислав (Първомай).

Освен инспекциите беше следен и подготвителния развой на част от тимовете в ДЮШ. Теодоро Копола, Марко Рицери, Андреа Бишеля и Фабрицио Де Микеле се срещнаха и със старши треньора на представителният отбор Бруно Акрапович. Двете страни разискаха разнообразни футболни тематики, а в края на срещата си пожелаха триумф едни на други.

Следващата спирка в визитата на италианците бе в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Те бяха посрещнати от функционалния декан по спорт и обществена активност проф. д.п.н. Веселин Маргаритов. На срещата бе дискутирана създаването на план на научна основа сред Локомотив, Торино и Пловдивския университет. Обсъждана бе концепцията да постъпят деца от най-малките възрасти, които да бъдат тренирани и обучавани по италианска методика, взаимно разисквана и създадена с Локомотив Пловдив.

Накрая проф. д.п.н. Маргаритов получи знаменце и публична фланелка на Торино и стенен часовник от Локомотив. Делегацията от Торино публично предложения притежателя Христо Крушарски, изпълнителния шеф Кузман Маринков, легендата Христо Бонев и проф. д.п.н Маргаритов на 18 февруари в Торино, когато е локалното дерби с Ювентус. Двете страни ще имат и генерално разискване на плана, който сега е в стадий на разискване на обособените елементи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР