Делегация на талибаните, предвождана от външния им министър Амир Хан

...
Делегация на талибаните, предвождана от външния им министър Амир Хан
Коментари Харесай

Талибаните заявиха, че не желаят да има нестабилност в Афганистан

Делегация на талибаните, предвождана от външния им министър Амир Хан Мутаки се срещна с високопоставени представители на Съединени американски щати в катарската столица Доха, съобщи през днешния ден Мутаки, съобщи ДПА.

В изявление за афганистанската осведомителна организация " Бахтар " той сподели, че на срещата талибанската делегация е поискала Съединените щати да разрешат на Афганистан да употребява замразените си активи.

След като талибаните още веднъж пристигнаха на власт в Афганистан през август, Съединени американски щати замразиха близо девет милиарда $ афганистански активи, намиращи се на американска територия. Това докара до сериозен дефицит на валута в Афганистан и до повишаване на цените на главните хранителни артикули и на горивата.
свързани новини2157преди 18 часа
Не бива да се вършат опити за отслабването на настоящето държавно управление, защото неустойчивост в Афганистан не е в безстопанствен интерес, посочи Мутаки.

Талибанският министър съобщи също, че предвожданата от него делегация е поискала филантропична помощ за Афганистан. По думите на Мутаки американските представители са декларирали, че Вашингтон ще обмисли настояването за помощ.

Това бе първата среща онлайн сред талибански и американски представители, откогато ислямисткото придвижване още веднъж пристигна на власт в Афганистан, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Международната общественост следва неотложно да достави обещаната помощ на Афганистан, съобщи през днешния ден Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, съобщи Ройтерс. Недостигът на запаси затруднява напъните за попречване на икономическа рецесия, която може да предизвика нови миграционни талази от Афганистан към прилежащите му и други страни, посочи комисариатът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР