Делегациите на САЩ и Русия обсъдиха на консултации в Женева

...
Делегациите на САЩ и Русия обсъдиха на консултации в Женева
Коментари Харесай

САЩ и Русия обсъдиха стратегическата си политика

Делегациите на Съединени американски щати и Русия разискаха на съвещания в Женева националната стратегическа политика на двете страни за да се избегнат недоразумения по редица значими въпроси на сигурността, заяви през днешния ден пресслужбата на Държавния департамент във Вашингтон, представена от ТАСС.

``
реклама

Консултациите в Женева бяха извършени въз основа на договарянията на външните министри на двете страни - Сергей Лавров и Майк Помпейо, в Сочи на 14 май, се споделя в известието. Руската делегация бе ръководена от заместник-външния министър Сергей Рябков, а американската - от първия заместник-държавен секретар Джон Съливан.

Американската страна е разискала с съветската своите военни доктрини, касаещи в частност нуклеарното оръжие и противоракетната защита, а също по този начин " зараждащите проблеми в областта на сигурността ", отбелязва Държавният департамент.

Американската страна за следващ път " акцентира безпокойството си по отношение на създаването и разполагането от Русия на нестратегическо нуклеарно оръжие и отсъствието на бистрота по отношение на съществуващите отговорности " в областта на контрола над въоръженията. Делегацията на Съединени американски щати е подчертала " нуждата от цялостно и проверяемо съблюдаване на договореностите " в тази сфера.

Рябков сподели пред публицисти, че е била обсъждана тематиката за контракта за очистване на ракетите със междинен обхват, само че не е бил реализиран прогрес, съобщи ТАСС. Рябков заяви също, че била разисквана и " тематиката за въздействието на новите технологии, като хиперзвука, само че освен, върху гарантирането на интернационалната сигурност ". Били наранени и въпроси на " интернационалната информационно-комуникационна сигурност " като " значителен детайл от изменящата се картина в областта на поддържането на стратегическата непоклатимост ".

В известието на Държавния департамент се споделя, че двете делегации са разискали и опцията за подписване на тристранно съглашение с присъединяване на Китай за редуциране на нуклеарните оръжия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР