Делегатите на XI Национална конференция на ДПС избират двама съпредседатели

...
Делегатите на XI Национална конференция на ДПС избират двама съпредседатели
Коментари Харесай

ДПС избира ръководство по нова формула – съпредседателство между Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

Делегатите на XI Национална конференция на Движение за права и свободи избират двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Това ще се случи по формулата за бъдещо развиване на Движението, препоръчана от почетния ръководител Ахмед Доган, се показва в известие от пресцентъра на партията.

(*Видеото е архивно: Ахмед Доган предложи Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС)

Тандемът в управлението Доган предложи при започване на тази година в послание към структурите на партията ден преди рождения ден на Движението, следвайки „ правилото на взаимното допълнение “.

Очакванията са Джевдет Чакъров да носи отговорност за обичайните региони, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с демократичните обединения, защото 14 години и девет поредни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.

Ахмед Доган дефинира Пеевски като " представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната ".

Пеевски първо бе определен за съпредседател на парламентарната група на Движение за права и свободи, дружно с тогавашния ръководител Мустафа Карадайъ, а след неговата оставка стана и ръководител на групата. На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи.

След десетилетие пауза в дейната политика почетният ръководител на партията Ахмед Доган пое оперативното ѝ управление.

В писмо до участниците на Централния съвет на партията Ахмед Доган избрани Пеевски за „ феномен " в политиката на страната. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР