Делът на възобновяемата енергия е нараснал бързо в енергийния микс

...
Делът на възобновяемата енергия е нараснал бързо в енергийния микс
Коментари Харесай

Вече 43% дял на възобновяемата енергия в енергийния микс на ЕС

Делът на възобновимата сила е повишен бързо в енергийния микс на Европейския съюз, като към този момент е 43 % , оповестява " Ройтерс ".

Това демонстрират данните на Wartsila, финландски производител на корабни технологии и строител на електроцентрали, който наблюдава данните за цените и потреблението на сила в Европейски Съюз.

След като търсенето на електрическа енергия понижа, страни като Германия, Испания и Англия трябваше да затворят електроцентралите, работещи с въглища.
 Англия усъвършенства върха за произвеждане на електрическа енергия без въглища
Англия усъвършенства върха за произвеждане на електрическа енергия без въглища

Британците към този момент на практика са се отказали от въглищата

Изпълнителният шеф на Wartsila Яакко Ескола сподели, че проблемите, свързани с въглищната енергетика, към този момент са явни , като посочи: " Производството на електрическа енергия от въглища би трябвало да става на цялостен потенциал от самото начало и не може да бъде нагласяно. "

Спадът на търсенето докара до намаление на цените.

Това, комбинирано с налагането на по-екологични ограничения, стартира да изтласква производството на сила от изкопаеми горива .

В Германия делът на възобновимите енергийни източници доближава 60% , което е 12% повече спрямо преди година в интервала сред 10 март и 10 април.

Във Англия възобновимите енергийни източници към този момент имат 43% дял от създадената електрическа енергия , което е с 10% повече по отношение на същия интервал на 2019 година

Тенденцията е в благозвучие с апелите икономическото възобновяване от пандемията от новия ковид да се възнамерява към зеления напредък.

Генералният секретар на Световната метеорологична организация Петери Таалас настоя: " Моята вяра е също, че откакто влагаме пари за възобновяване от икономическата рецесия, тези пари, най-малко част от тези пари, ще бъдат вложени в интелигентни решения за климата, с които бихме могли да ускорим прехода от общество, основано на изкопаеми горива, към другарски настроено към климата общество. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР