Делът на възобновяемата енергия е нараснал бързо в енергийния микс

...
Делът на възобновяемата енергия е нараснал бързо в енергийния микс
Коментари Харесай

Вече 43% дял на възобновяемата енергия в енергийния микс на ЕС

Делът на възобновимата сила е повишен бързо в енергийния микс на Европейския съюз, като към този момент е 43 %, оповестява " Ройтерс ".

Това демонстрират данните на Wartsila, финландски производител на корабни технологии и строител на електроцентрали, който наблюдава данните за цените и потреблението на сила в Европейски Съюз.

След като търсенето на електрическа енергия понижа, страни като Германия, Испания и Англия трябваше да затворят електроцентралите, работещи с въглища.

Изпълнителният шеф на Wartsila Яакко Ескола сподели, че проблемите, свързани с въглищната енергетика, към този момент са явни, като посочи: " Производството на електрическа енергия от въглища би трябвало да става на цялостен потенциал от самото начало и не може да бъде нагласяно. "

Спадът на търсенето докара до намаление на цените.

Това, комбинирано с налагането на по-екологични ограничения, стартира да изтласква производството на сила от изкопаеми горива.

В Германия делът на възобновимите енергийни източници доближава 60%, което е 12% повече спрямо преди година в интервала сред 10 март и 10 април.

Във Англия възобновимите енергийни източници към този момент имат 43% дял от създадената електрическа енергия, което е с 10% повече по отношение на същия интервал на 2019 година

Тенденцията е в благозвучие с апелите икономическото възобновяване от пандемията от новия ковид да се възнамерява към зеления напредък.

Генералният секретар на Световната метеорологична организация Петери Таалас настоя: " Моята вяра е също, че откакто влагаме пари за възобновяване от икономическата рецесия, тези пари, най-малко част от тези пари, ще бъдат вложени в интелигентни решения за климата, с които бихме могли да ускорим прехода от общество, основано на изкопаеми горива, към другарски настроено към климата общество. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР