Делът на Азия в световното потребление на електроенергия нараства с

...
Делът на Азия в световното потребление на електроенергия нараства с
Коментари Харесай

Най-големият континент в света ще използва половината от световното електричество до 2025 година

Делът на Азия в международното ползване на електрическа енергия нараства с бързи темпове. Докато през 2000 година то беше едвам към една четвърт от цялото международно ползване, то съгласно прогнози Азия ще употребява половината от международното електричество до 2025 година Това излиза наяве от прогноза на Международната организация по енергетика.

Китай ще е най-големият фактор. Докато през 2000 година страната употребява единствено 10% от международната сила, този дял се чака да доближи до 33% през 2025 година

Въпреки че наклонността за повишаването на китайското население към този момент се обръща към застой и даже спад, повишаващият се стандарт на живот към момента води до възходящо търсене на електрическа енергия, да вземем за пример за климатизация.

Освен това и за други огромни страни в Азия се чака повишаване на популацията до втората половина на този век, което значи още по-голямо търсене на електрическа енергия.

 Infographic: Asia to Use Half of World`s Electricity by 2025 | Statista

Азия усилва потреблението на възобновими източници на електрическа енергия, само че поради голямото си търсене, на доста места разчита и на създадено от въглищни централи електричество. Китай, да вземем за пример, е нараснал доста двата източника на електрическа енергия.

Въпреки продължаващото строителство на въглищни електроцентрали, се чака да има спад от излъчванията от Китай, за разлика от други азиатски страни, чиито излъчвания ще продължат да нарастват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР