Декорацията на трапезата е ключов детайл от подготовката на всеки

...
Декорацията на трапезата е ключов детайл от подготовката на всеки
Коментари Харесай

Декорация на празничната трапеза

Декорацията на трапезата е основен подробност от подготовката на всеки празник. Тази активност изисква задълбочено внимание и отговорност, тъй като трапезата, към която се събира фамилията, околните и приятелите, е не просто маса за хранене, а място, на което хората споделят насладата си от възприятието за единство, очакванията си за бъдни щастливи дни. Около празничната маса те показват своята наслада, реципрочност, признателност.

Затова декорацията на това значимо място е доста значим детайл от прекарването на празника. Майсторски направената украса е в положение да изненада със своята хубост и изисканост, както и да настрои атмосферата за празника, да зареди с позитивни страсти, въздействайки на чувствено равнище.

Аранжирането на масата не включва единствено нужната порция принадлежности. Важна е комбинацията на всички детайли, като се стартира с ястията, цветята и се приключи с целия тип на помещението.

Малките елементи като текстурата на тапицерията по мебелите, шарките по салфетки и покривки са значими за дизайна на празничната маса. Всички елементи би трябвало да се допълват, да се акцентират взаимно и да се намесват едни в други.

Декорирането на трапезата има своята тематика. Тя е обвързвана с мотива за празника и дефинира цветовия звук, както и дизайнерските решения при потребление на декоративните детайли. Как да декорираме празничната софра за приближаващите Коледни празници?

Когато на открито стане студено, можем да зададем топлота посредством акцентите и сияещите свещи в разнообразни форми и размери, които слагаме на масата. Цветът на кехлибара ще ускори това чувство. Изисканите свещници в сребърен цвят ще внесат атмосферата на зимната приказка на открито вкъщи.

 украса на празнична софра

Не толкоз истинска като решение, само че с необикновен резултат е концепцията да се завърже всяка салфетка с борово стръкче и красива панделка. Ароматът на бор и ела се свърза непроменяемо с духа на Коледа и покачва настроението.

На всеки посетител е добре да бъде указано особено внимание, като се сложи табелка с името му, която дефинира мястото му на трапезата. Той ще се почувства специфичен, изключително в случай че до табелката бъде оставен дребен специфичен подарък за всеки. Елегантен зимен плод като дребна круша или ябълка ще извика блага усмивка.

На подбраната празнична завивка може се сложи и празничен гирлянд, а цветята не трябва да бъдат пестени, те са прелестното бижу на всеки празничен мотив.

Широки вази, цялостни с шишарки и стъклени топки или снежинки са прелестно и красиво допълнение на масата.

Колкото повече чаши за вино има на масата, толкоз по-весел ще бъде празникът. Блясъкът на искрящите чаши ускорява чувството, че това е специфичен ден, за който домакините са положили старания и са вложили доста въодушевление.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР