Декларация в подкрепа на хората от пловдивското село Труд и

...
Декларация в подкрепа на хората от пловдивското село Труд и
Коментари Харесай

ОбС-Марица прие декларация в подкрепа на протестиращите от село Труд

 централа за биогаз в Труд  централа за биогаз в Труд
Декларация в поддръжка на хората от пловдивското село Труд и против активността на централата на биогаз, произвеждаща електричество от боклуци, бе призната на последното за 2017 година съвещание на Общинския съвет на Община Марица.

На сесията участваха поданици на Труд, които не престават да се оплакват от редовно обгазяване при всяко превръщане напразно към селото. Хората настояват, че нито една институция не откликва на настояването им за взимане на проби от разливания ферметационен артикул в землището на Труд и нивите им, който съгласно тях натравя почвите и подпочвените води. От локалния Инициативен комитет оповестиха, че готвят нов митинг на автомагистрала „ Тракия ” дружно с поданици на още няколко обитаеми места против работата на Министерство на околната среда и водите и районните екоинспекции, които съгласно тях имитират активност и не работят за богатството на данъкоплатците.

На последната сесия на локалния парламент в Община Марица 220 деца в неравностойно състояние или сираци получиха коледна награда от 100 лева и лакомства. Необходимата сума е събрана от благотворителния базар, на който се продават играчки, сурвачки и сувенири, направени от възпитаниците на 13 учебни заведения и 16 детски градини в общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР