Декларация против новите цени на водоснабдителните и канализационни услуги в

...
Декларация против новите цени на водоснабдителните и канализационни услуги в
Коментари Харесай

Общинските съветници в Разград приеха декларация за повишаването на цената на водата

Декларация срещу новите цени на водоснабдителните и канализационни услуги в Разград одобри на 30 август Общинският съвет в Разград.

Докладната, импортирана от Калоян Монев и Антон Монев, беше подкрепена единомислещо от съветниците. С решение на Комисията за енергийно и водно контролиране нарастването в региона на Разград е с 46 % повече по отношение на 2021 година. Така цената на ВиК услугата в региона към този момент набъбна от 3,63 лв. на 5,30 лв..

В декларацията срещу новата цена на ВиК услугите решението се разказва като извънредно незаслужено за популацията и се упорства за прекъсване действието и преразглеждането му от КЕВР, като се отчетат всички социално-икономически фактори в общината и региона.

Съветниците упорстват за намиране на дефинитивно решение за цялостна консолидация на ВиК бранша в Област Разград, както и незабавни дейности от страна на централната и локалната власт по решение на проблемите, в това число целево финансиране на планове за воден цикъл в града и селата на общината и цялостна рехабилитация на градската пречиствателна станция. 

Приетата декларация ще бъде изпратена до Комисията по енергийно и водно контролиране, Министерския съвет, Министерството на районното развиване и благоустройството, до регионалния шеф и кмета на Общината.

В началото на август жителите на Разград проведоха митинг против покачването на цената на водата. Недоволните жители настояха цената да се преразгледа , тъй като към този момент не е търпима за семействата. Организирана беше и подписка с искане прокуратурата да подаде митинг против решението на регулатора. 

Заседанието на Общинския съвет стартира с минута безмълвие в памет на починалите бургаски служители на реда и на умрелия през вчерашния ден дълготраен шеф на МБАЛ “Св. Иван Рилски “д-р Гечо Жеков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР