Декларация от името на ПГ на БСП за България“Станахте свидетели

...
Декларация от името на ПГ на БСП за България“Станахте свидетели
Коментари Харесай

Нинова за боя в парламента: Разруха, дъно, фашизъм. Само БСП останахме стабилната партия с грижа за хората

Декларация от името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “
Станахте очевидци на едни от най-срамните подиуми от най-новата история на българския парламент. Видяхте всичко от екраните, само че не чухте всичко. Две кохорти взаимно се упрекнаха в национално изменничество. Едните така наречен евроатлантици бяха упрекнати за работа на непознати посолства. Те, от своя страна, упрекнаха другите в путинизъм, „ прислужници на Путин “, „ бранители на ползите на Русия “. Плюха се безусловно. Чупиха си очила. Късаха си ризи. Някои от епитетите им ще ви ги спестим от положително образование. По създание се назоваха и в действителност застанаха едни против други джендъри против фашисти. За моя изненада като жена, видях и много нападателни дами с неприличен език. Стигна се до екстремизма на „ Възраждане “ да желаят навлизане в Народното събрание и да приказват за прелом и контрапреврат. В миг, в който България има потребност от непоклатимост, хората имат потребност от сигурност, това, което видяхте е съсипия, дъно, проваляне. Както видяхте, само ние, от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, не сме част от това.
Най-хубавото нещо в политиката е да си самостоятелен и ние, от „ Българска социалистическа партия за България “, сме такива. Не се кланяме нито на едното посолство, нито на другите посолства. И по тази причина предлагаме на България третия път на развиване, а това е само българският народен интерес. Предлагаме виновни мъже и дами, които могат да споделят „ не “ и на Изток, и на Запад, когато е обиден българският народен интерес. И сме го доказвали през годините, каквото и да ни е коствало това.
Уверявам ви, че българският народен интерес може да бъде защитаван, стига да има в действителност виновни политици и нека народът през днешния ден да си направи извода.
В този екстремизъм, лакомия за власт, сделки с мафията за държавно управление непременно, за държавно управление на омертата и за спасяването на Бойко Борисов, не се чу нищо дума с грижа за хората. Българската социалистическа партия е единствената, която в тези размирни седмици освен сложи въпроса с грижа за хората, а и свърши работа. С оскърбление желая да заявя, че нашите закони за безвъзмездни медикаменти за деца, майчинството да е равно на минималната заплата през втората година, нарастване на минималната заплата на 850 лева в този момент и незабавно за 500 000 работещи небогати, както и преизчисляването на пенсиите бяха отхвърлени от другите парламентарни групи.
Ще ми се наложи за трети път за един месец да кажа - диференцирам коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ от това, което се случва в Народното събрание. Не бихме желали да ни слагате под един знаменател и да казвате, че никой от тези депутати не се грижи за хората. Ето, ние се погрижихме – действително, със законодателство, освен с думи.
Българската социалистическа партия остана единствената българска, която не се кланя на никого и взема решенията, водена от българския народен интерес. Социалистическа – единствената, която действително се грижи за битка с бедността, с неравенствата, увеличението на приходите и повишението на виталния стандарт на хората. И партия, а не пасмина или генно-модифициран организъм, който е пуснат на политическото поле единствено да разрушава, само че не и да гради.
Категорично би трябвало да има наказания за тези, които се бият в пленарна зала на Народното събрание. Но ръководителят на Народното събрание Росен Желязков нанесе следващия удар на парламентаризма. Не може да абдикираш от работата на най-висшата институция в страната – Народното събрание, единствено тъй като екстремисти и фашисти са се сбили и са ти блокирали работата. Ако си ръководител на място, в случай че сме същински парламент, ние трябваше да продължим и да работим. Още повече, че на думи непрекъснато приказват какъв брой доста закони има и по какъв начин не сме свършили работа, а в този момент, поради физическия пердах сред екстремистки групи в Народното събрание, той блокира работата на Народното събрание. Той носи отговорност за това.
Не сме получили покана за договаряния. Многократно сме заявявали, че нямаме място в такава коалиция – на омертата, на страха, на имунитетите. Коалиция, която цели да избави Бойко Борисов от правораздаване, веднъж, и цялата работа на ГЕРБ в последните 12 години, а въпреки това, да удовлетвори ламтежите за власт и пари на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, които предадоха хиляди хора от площадите и силата им за смяна на модела на ръководство на ГЕРБ. Ако сформират държавно управление, ще гласуваме „ срещу “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР