Декемврийските сметки за ток, сурвакаха здраво потребителите малко след Нова

...
Декемврийските сметки за ток, сурвакаха здраво потребителите малко след Нова
Коментари Харесай

Всички пропищяха от високите сметки за ток и парно

Декемврийските сметки за ток, сурвакаха крепко потребителите малко след Нова година. Те се оказаха двойно по-високи от тези за ноември, който бе относително леден. Очевидно празничните дни добре са надули фактурите на потребителите, които са предпочели да останат по домовете си.

 

Почти не се срещат клиенти, даже и в дребни жилища, които дължат по-малко от 180 лева сметка, недоволстват хората. Най-потърпевши несъмнено, са потребителите на ток, които не са по никакъв начин малко.

Жителите на столичните квартали „ Лозенец “, „ Павлово “ и „ Княжево “, топлещи се с електроуреди, са получили всеобщо сметки на стойност към 300 лева Тук е моментът да отбележим, че става въпрос най-вече за клиенти с двустайни жилища. Фактурите на клиентите, обитаващи парцел от над 100 кв. м. и отопляващи всички стаи пък се движат към 350 лева Хората, отопляващи се на парно са с към 30 до 50 лева по-ниски сметки за електричество, само че не на всички места. Там зависи какъв брой постоянно се изключват радиаторите и на каква степен се употребяват.

 

При тока обаче избавление няма! Без значение дали ползвате електрическа печка, духалка, конвектор или маслен нагревател, сметките все са доста високи, а през януари брадвата ще удари още по-тежко.

 

Засега относително прилични са единствено сметките за газ. След нарастването от над 30% и последвалото понижение от към 10%, фактурите за синьо гориво са за към 150-170 лева за средноголям апартамент, при изискване, че котлето се изключва за няколко часа денем и през нощта.

 

Засега най-икономично остава отоплението на климатици при положение, че сте на ток, само че първичната инвестиция от няколко хиляди, не е по никакъв начин дребна. Ако обаче алтернативата е да плащате по 400 лева месечно, то по-добре би било да се снабдите с уреди, които са енергоспестяващи.

Инфо: Уикенд

Тагове: сметки ток парно отопление отопление на ток високи сметки сметки за ток
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР