Декември по традиция е месец на равносметка и планиране, на

...
Декември по традиция е месец на равносметка и планиране, на
Коментари Харесай

4 неща, които да оставим в 2019-а

Декември по традиция е месец на равносметка и обмисляне, на слагане на цели. Той е край, който обаче усещаме като начало, а този път е някак си по-специален, тъй като ни следва не просто нова година, а ново десетилетие. Сега е идеалното време да си помислим какво желаем да реализираме в бъдеще, само че е хубаво да размишляваме и над нещата, които желаеме да оставим в предишното. Защото развиването е невероятно, в случай че продължаваме да се държим за това, което към този момент не ни е належащо. На прага на новата година дано си сложим нови провокации и да забележим кои са нещата, които умерено можем да оставим в остарялата.

Отървете се от разрушителните си привички

Може би избягвате проблемите си и постоянно давите тъгата в алкохол или пък приключвате връзките си, когато нещата стартират да стават съществени. Или пренебрегвате психологичното си здраве. Подобни привички оказват в действителност отрицателно въздействие на живота ни, само че да се отървем от тях си е предизвикателство.

Преди всичко е нужно да се научим да ги разпознаваме и да се замислим: носят ли ни те въобще нещо позитивно и какво губим. Помагат ли ни или се придържаме към тях, тъй като не знаем по какъв различен метод да се оправим с провокациите на живота? Лошите привички могат да навредят на здравето ни, да ни изолират от околните хора или да ни отклонят от задачите ни.

Сега е времето да се отучите от тях. Ако не можете да се справите сами, от изгода могат да са ви услугите на терапевт. Психологът ще ви помогне да се научите да разпознавате разрушителното държание и ще ви обезпечи нужните тактики, с които да го изкорените.

Разделете се с токсичните връзки

Подобно на разрушителните привички, токсичните връзки оказват отрицателно влияние на живота ни. Това са хората, които ни карат да се усещаме зле, които не ни поддържат и даже ни обезкуражават, и тези, които ни изолират от близките. Тези хора не би трябвало да имат място в живота ни, само че раздялата с тях не е толкоз лесна.

Токсичните хора постоянно ни карат да се усещаме подвластни от тях. Нерядко те са изкусни манипулатори. Още по-сложно става в случаите, когато те са ни близки – сътрудник, брат или сестра, даже нашите родители. Трудно е да се дистанцираме от сходни връзки. Замислете се по какъв начин ви се отразяват и тогава решете по какъв начин най-добре може да се справите.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР