Декември е пиков за туризма на остров Бали. Тази година

...
Декември е пиков за туризма на остров Бали. Тази година
Коментари Харесай

Вулканът в Бали навреди на туризма на острова

Декември е пиков за туризма на остров Бали. Тази година обаче туристическата промишленост съществено пострада поради изригванията на вулкана Агунг, съобщи Българска национална телевизия. Опустели плажове, празни заведения за хранене и хотели. Такава е картината на остров Бали този декември. Обикновено по това време има най-вече туристи, само че вулканът Агунг прогони доста от тях.

Обичайно имаме по 200 - 300 клиенти дневно, от време на време и до 400, само че през днешния ден тук влезе единствено един човек и наподобява по този начин ще бъде до края на декември, казва Хан, шеф на ресторант.Близо 14 хиляди китайски туристи са напуснали острова с чартърни полети сред 29 ноември и 3 декември. В допълнение доста туристически полети от Китай към Бали бяха анулирани. " Повече от 10 групи анулираха пакетите си.

Вулканът към момента е деен и ние се тревожим, че отрицателното му въздействие ще се отрази на туризма през целия декември даже през януари ", разяснява представител на туристическа организация.Бали притегля доста китайски и западни туристи. Прогнозите за този сезон са били островът да бъде посетен от 1,2 милиона китайци, само че прекомерно евентуално е броят им да бъде доста по-малък.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР