Дежурните екипи в Ковид отделенията на двете големи общински болници

...
Дежурните екипи в Ковид отделенията на двете големи общински болници
Коментари Харесай

Десислава Радева дари дежурните в ковид отделениятна Пловдив

Дежурните екипи в Ковид отделенията на двете огромни общински лечебни заведения – МБАЛ „ Свети Мина “ и МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ бяха зарадвани с непредвидени дарения от Първата дама на България Десислава Радева. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници лекарите, сестрите и помощният личен състав в Ковид отделенията на двете лечебни заведения са били сюрпризирани от жеста на президентшата.

„ Не укривам задоволството си от признанието към труда, който поставят сътрудниците. Лекарската специалност е предопределение, което не се въздейства от празници и по тази причина подобен жест заслужава единствено възторженостти “, разяснява шефът на МБАЛ „ Свети Мина “ проф. Петър Петров. Неговият сътрудник – шефът на МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ доктор Константин Сапунджиев също приветства жеста на Първата дама.

„ Уважението към лекарския труд е най-хубавата оценка за напъните, които поставяме всекидневно. Няма значение какво е дарението, нито от кое място идва – за нас е значим жестът към хората, които и в този ден не са до околните си, а са на своя пост в битката с подлия вирус “, съобщи той.

„ Като човек мога единствено да поздравявам това, което Първата дама е направила по случай светлите празници. Като шеф на общинското опазване на здравето го одобрявам и като оценка за всички старания, които медиците в нашия град поставят – знаете, че и при първата вълна, и в този момент Пловдив е даван за образец в организационно отношение “, разяснява шефът на Дирекция „ Здравеопазване “ в Община Пловдив доктор Калин Калинов.

Кметът Здравко Димитров персонално благодари на Първата дама на България за благородния жест.

Освен двете огромни общински лечебни заведения в града, дарения от президентшата получиха и дежурните екипи в Ковид отделенията на УМБАЛ „ Свети Георги “ и УМБАЛ „ Пловдив “.
Свързани вести Първата дама Деси Радева си има обичана рокля за Античния спектакъл СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР