Дефицит от 6,4% е дефицит на касова основа. Това е

...
Дефицит от 6,4% е дефицит на касова основа. Това е
Коментари Харесай

Каримански: Трудна задача е от 6,4% дефицитът да падне до 3%

„ Дефицит от 6,4% е недостиг на касова основа. Това е знак, че не са отразени предложенията за промени в данъчните закони, както споделиха и министър председателят Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова. Важното е, че служебното държавно управление е набелязало ограничения за опция да се реагира бързо от страна на депутатите и на бюджетната комисия ”. Това съобщи финансистът Любомир Каримански в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
Прочетете още

Служебното държавно управление е набелязало ограничения за опция да се реагира бързо, в случай че би трябвало от страна на депутатите да се понижава този недостиг в границите на 3-те %. Това е сложна задача. Искам да видя по какъв начин всички обещания – и от постоянното държавно управление и от страна на Корнелия Нинова, и на Асен Василев ще бъдат отразени по този начин, че да спазят 3%-ия недостиг.

По думите му може да се изиска да има 3% недостиг за макрорамката, а не за всяка година поотделно. Това значи, че даже да нямаме в този момент 3% недостиг, може да го реализираме за макрорамката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР