Дефибрилатори ще бъдат поставени в столичното метро. Георги Георгиев – председател

...
Дефибрилатори ще бъдат поставени в столичното метро.
Георги Георгиев – председател
Коментари Харесай

Ще има дефибрилатори в пет станции на столичното метро

Дефибрилатори ще бъдат сложени в столичното метро.

Георги Георгиев – ръководител на Столичния общински съвет, изясни пред бТВ, че предлагането за закупуване на 6 съвременни дефибрилатори ще бъде направено в четвъртък. Пет от тях ще се слагат на най-натоварените метростанции.

Сред станциите, в които ще има дефибрилатори, са тези при Софийския университет, в Люлин, "Витоша ", НДК.

Всеки ден в София над 240 000 души употребяват метрото, напомни той. „ Предвижда се и образование на чиновниците на Метрополитен, с цел да може на промяна да има най-малко един чиновник, който да е минал такова образование и е получил документ с интернационално презнание “, означи Георги Георгиев.

По думите му дефибрилатори са нужни в метрото, тъй като достъпът на Спешната помощ и колите за спешна помощ е усложнен, а първите минути са най-важни при положение на сърдечен арест.

Проф. Иво Петров изясни пред бТВ, че тези дефибрилатори са изцяло автоматизирани и самите те откриват дали има ритъмен проблем или няма. „ Дефибрилаторът преценя дали да направи електрически разряд – няма никакъв риск при неговата приложимост, а има и гласово водене с указания “, изясни кардиологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР