Дефектирали машини принудиха избирателите от 23 селища на страната да

...
Дефектирали машини принудиха избирателите от 23 селища на страната да
Коментари Харесай

ЦИК: В 23 селища се гласува само с хартиени бюлетини заради дефектирали машини

Дефектирали машини принудиха гласоподавателите от 23 селища на страната да гласоподават единствено с хартиени бюлетини, оповестиха от ЦИК. 

Общо 6 тъжби са постъпили в ЦИК - 2 от тях са тъжби за работата на СИК, а другите са свързани с предизборна пропаганда и социологически изследвания. Постъпили са и 35 сигнала, които се обработват навреме от членовете на ЦИК. 17 от тях са за пропаганда в обществените мрежи, само че комисията няма отношение към тях, оповестиха от ЦИК на постоянен брифинг.

Избирателната интензивност към 11.00 ч. е 8.89%, за съпоставяне с изборите през ноември предходната година, тогава е била 8.59%, а с тези през юли - тогава е била 11.96%. Още на две места е взето решение да се прекрати гласуването с машини - в 26 РИК Златица, и в Търговище.

Общо машините и секциите, в които се прекратява машинното гласоподаване и се минава на хартиени бюлетини, са 23. Има 3 случая - в Кюстендил, Стара Загора и Пловдив, на разменени машини в СИК - в прилежащи секции са разменени машините, само че въпреки всичко гласуването ще продължи, съобщи настоящо.ком.

" Машините, показали странни надписи, ще бъдат върнати в склада и подложени на щателна инспекция. Към момента сме се съсредоточили в изборния развой ", допълниха членовете на ЦИК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР