Дебютната поетична книга на Доротея Василева Небесни тела вдъхнови мнозина

...
Дебютната поетична книга на Доротея Василева Небесни тела вдъхнови мнозина
Коментари Харесай

Стихосбирка с необичаен дебют - виртуално четене на Небесни тела

Дебютната поетична книга на Доротея Василева " Небесни тела " въодушеви мнозина да се включат във виртуално четене на лирика. Стихосбирката, която е победител в годишния конкурс за дебют на издателска група " АРС " и Scribens, ще бъде показана и на идното издание на Софийския интернационален книжовен фестивал през декември.
" Небесни тела " неотдавна бе публично показана онлайн. Избягвайки обичайния формат за премиера на книга, Василева избра да презентира текстовете в първата си стихосбирка пред необятна аудитория, отправяйки покана към свои другари, част от които поети, да се включат във виртуалното четене на лирика. Целта на авторката е посредством четенето в обществените мрежи стиховете й да развълнуват повече хора. Поетесата е предизвикана и от желанието да чуе друга интерпретация на текстовете си.
Книгата съдържа 53 стихотворения, писани през последните 10 години и разграничени в три цикъла - " Слънцестоене ", " Вселени " и " Новолуние ", илюстрирани от художничката Ива Стефанова, авторка и на корицата.
Доротея Василева е лингвист англицист по обучение, учителка по тапия и създателка на цифрово наличие по специалност. Работила е като журналистка, пиар и авторка на публикации за медии. Вълнува се от превод и литература.
На 10 декември Доротея Василева ще се включи с четене на стиховете си в събитието " Позия и музика ", част от програмата на Софийския интернационален книжовен фестивал.  
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР