Дебютантът на европейски първенства Финландия поднесе голямата изненада и спечели

...
Дебютантът на европейски първенства Финландия поднесе голямата изненада и спечели
Коментари Харесай

Финландия победи Дания в мача, който уплаши целия свят

Дебютантът на европейски шампионати Финландия сервира огромната изненада и завоюва с минималното 1:0 като посетител на Дания на стадиона в Копенхаген. Единственото попадение бе дело на Йоел Похинпяло в 60-ата минута, само че срещата ще остане в историята и извънредно трагичните минути, трансформирали се в над час и половина, в края на първото полувреме, когато една от звездите на “червения динамит” - Кристиан Ериксен припадна на терена и дълго време му бе оказвана здравна помощ, след което бе откаран в болница.

Дания стартира по-активно и сложи напрегнат играчите на Марку Канерва в първите минути, когато доближи до няколко корнера. Футболистите на Каспер Хюлманд се опитваха да постановат дълбока преса. В 20-ата минута Кристиан Ериксен насочи рисков удар по посока на Храдецки, само че стражът на Байер се оправи добре. В 26-ата минута Мартин Брейтуейт проби добре отляво, навлезе в наказателното поле, само че стреля около вратата на дебютанта на европейски шампионати Финландия.

След 30-ата минута играта на няколко пъти бе прекъсвана за тежки конфликти на играчи на Финландия, които се нуждаеха от здравна помощ.

Мачът е краткотрайно пресечен в 43-ата минута, защото Кристиан Ериксен се строполи на терена без забележима причина при осъществяване на тъч и остана неподвижен. Наложи се да се появи реанимационен екип, който да ползва сърдечен масаж. Впоследствие той бе изнесен на носилка и откаран в болница, а двата тима бяха прибрани в съблекалните в очакване на публично решение дали срещата ще продължи.

Впоследствие УЕФА пусна ново известие, че двата тима са поискали да доиграят мача, откакто са се уверили, че Ериксен е в устойчиво положение и над час и половина след спирането, те възобновиха своята борба. Информацията от разнообразни източници бе, че самият Ериксен е провел видео диалог със съотборниците си и ги е призовал да довършат мача.

Скандинавските отбори възобновиха мача по сред си след голямото спиране, а на терена като че ли картината не се промени изключително. “Червеният динамит” пресираше надълбоко и изглеждаше като отбора, който търси повече гола и успеха.

В 60-ата минута, обратно на логиката на протичащото се на терена, при една от доста редките си офанзиви гостите съумяха да открият резултата - 1:0 за Финландия. Йоел Похянпало простреля Каспър Шмайхел с глава след центриране на Йере Уронен отляво.

В 71-ата минута съдията Антъни Тейлър уточни бялата точка след прикосновение сред Паулус Араюури против Юсеф Поулсен. Отговорността за осъществяването се падна на Пиер-Емил Хьойберг, само че Храдецки уцели ъгъла и сграбчи топката в прегръдката си.

Гостите още веднъж бяха покрай попадението в 81-ата минута, когато Уронен съумя със сетни сили да почисти едно доста рисково паралелно на голлинията центриране отляво. В 87-ата минута Храдецки изпусна топката в наказателното си поле, само че още веднъж защитник в мрачно синьо съумя да се намеси и да почисти. В идващият кръг Финландия се изправя против Русия, а Дания ще се надява на позитивен резултат против Белгия, с цел да продължи да мечтае за продължение в идната фаза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР