Деблокиране на Мариупол по военен път вече е невъзможно, заяви

...
Деблокиране на Мариупол по военен път вече е невъзможно, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Деблокиране на Мариупол по военен път вече е невъзможно

Деблокиране на Мариупол по боен път към този момент е невероятно, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от френския канал BFM TV и „ Униан “. По думите му, Киев прави всичко допустимо, за разблокира града.

" Става дума за часове – това е истина, не знаем какъв брой часа или няколко дни хората там може да устоят. Що се отнася до нашата войска, съветската техника не ни разрешава да изминем тези 120 окупирани километра… Днес е невероятно да реализираме военно деблокиране на град Мариупол. “ – показва Зеленски.

По думите му, съветската обсада на Мариупол наподобява повече не на война, а на терористична интервенция от страна на Руската федерация, тъй като с изключение на украинските бранители там са блокирани дами, деца и хора на напреднала възраст. Между 95% и 98% от постройките са разрушени.

Междувременно Русия разгласи, че съветските военни управляват Мариупол. Владимир Путин анулира офанзивата против комплекса „ Азовстал “, където са укрепени бранителите на града, с цел да резервира живота на съветските бойци. Путин обаче подреди тотална обсада на зоната, „ с цел да не може муха да прехвръкне “.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР