Дебелецът е известен още и като Sempervivum е многогодишно, сукулентно

...
Дебелецът е известен още и като Sempervivum е многогодишно, сукулентно
Коментари Харесай

Дебелец: сукулентна красота

Дебелецът е прочут още и като Sempervivum е многогодишно, сукулентно растение, което е известно измежду градинарите заради своето стабилно и изтънчено наличие. Това растение е познато с разнообразните си форми и цветове, както и с лесното развъждане. Дебелецът принадлежи към фамилията на сукулентите, които съхраняват вода в месестите си листа. Този адаптивен механизъм прави растението извънредно стабилно на суша и уместно за разнообразни климатични условия.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 Лалетата: цветна палитра в градината  

Дебелец: сукулентна хубост

 Дебелец: сукулентна хубост Дебелец: сукулентна хубост

Дебелецът предлага благосъстояние от форми и цветове. Листата могат да бъдат плътни, розетести или изтеглени, а палитрата от цветове включва зелено, алено, розово и лилаво. Тази разнообразна гама от външни детайли, прави дебелеца превъзходен за съчетаване в разнообразни дизайни на градината. Със своите ниски и компактни форми, дебелецът е идеално растение за скални градини. То може да запълни дребни пукнатини в скалите и да добави текстура и цвят.

 Дебелец: сукулентна хубост Дебелец: сукулентна хубост

Дебелецът избира слънчеви места, само че може да се оправя и на полусянка. Почвата би трябвало да бъде добре дренирана, като може да се добави перлит или пясък, с цел да се усъвършенства дренажа. Разсаждайте го напролет или есента, когато растението е интензивно. Можете да го разсадите в градината или в саксия, като се грижите за задоволително пространство сред растенията.

 Дебелец: сукулентна хубост Дебелец: сукулентна хубост

Тъй като Дебелецът е сукулент, той не изисква постоянно поливане. Важно е да се заобикаля запазването на вода в розетките на листата, което може да докара до изгниване. Дебелецът е чест посетител в скални градини и алпинни възглавници, където може да се съчетае с други сукуленти и камъни. Разсадете го в декоративни саксии, които могат да бъдат изложени на терасата, верандата или в градината, с цел да прибавят жанр и хубост.

 Дебелец: сукулентна хубост Дебелец: сукулентна хубост

Дебелецът е прелестно растение, което предлага изключителна резистентност и украсителен акцент във всяка градина. Със своите разнородни форми и цветове, това растение се трансформира в същинска звезда в градинския дизайн. Отглеждането му е елементарно и налично даже за начинаещи градинари.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР