Дебатът за хартиената бюлетина започна със сочене на части от

...
Дебатът за хартиената бюлетина започна със сочене на части от
Коментари Харесай

Йордан Цонев към Кирил Петков: Целият народ видя какво имате в главата


Дебатът за хартиената бюлетина стартира със сочене на части от тялото сред Политическа партия и Движение за права и свободи, някогашният министър председател Петков предложи да покаже и други органи

Дебатът за връщането на хартиената бюлетина, като право на избор пред машината стартира с изтъкване на разнообразни органи.

От Политическа партия желаеха съвещанието да бъде прекъснато, с цел да не може точката да бъде обсъждана, макар, че малко по-рано се реши съвещанието да продължи до момента в който точката бъде прегледана и гласувана на първо четене. От „ Промяната “ оповестиха, че нямало публично разискване и мнения, по тази причина съгласно тях не можело да се гласоподава и било нелегитимно.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи напомни, че в страната ни се гласоподава с хартиена бюлетина от 32 години, по-късно се вкараха машините, които са посочили своите пороци. Той се обърна към Политическа партия, че нямат уши, а единствено уста и постоянно не чуват какво им се приказва.

От мястото си Кирил Петков уточни главата си, като загатна, че има ум, с изключение на уста. Цонев пък от трибуната репликира, че целият български народ е видял какво има в главата на Петков.

Самият Кирил Петков се почувства обиден и в персоналното си пояснение изясни, че можел да покаже и други органи на Йордан Цонев. Въпреки настояванията на Политическа партия съвещанието да бъде прекъснато, това не беше признато от депутатите.

Припомняме, че в правна комисия на първо четене бе признато връщането на хартиената бюлетина като опция на машините. Така на последващи избори всеки един гласоподавател ще може да реши дали желае да упражни правото си на избор с хартия или с машина.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР