ДДС за българската земеделска продукция трябва да бъде намален и

...
ДДС за българската земеделска продукция трябва да бъде намален и
Коментари Харесай

Министър Иванов: ДДС за българската земеделска продукция трябва да бъде намален

ДДС за българската земеделска продукция би трябвало да бъде понижен и това ще бъде мнението на Министерството на земеделието при актуализация на бюджета. Това съобщи пред Нова телевизия министърът на земеделието Иван Иванов. Той сподели още, че поддържа концепцията за таван на някои артикули, само че акцентира, че това не е в компетенциите на ръководеното от него ведомство. По думите на министъра никога не може да се приказва за зърнена рецесия у нас, каквито са опасенията на част от производителите. Прогнозите са за доста добра годишна продукция с високи добиви, сподели Иванов.

Българските плодове и зеленчуци неизбежно ще поевтинеят, чака Иванов. По думите му повода е наситеното предложение на родна продукция по време на летния сезон. Със сигурност, в случай че има някакво повишаване, то няма да е фрапантно както през пролетния сезон, когато излизат на пазара първите оранжерийни плодове и зеленчуци, твърди министър Иванов. " В последно време фактически турската стока конкурира българската, само че българският консуматор избира родната ", сподели министърът.

Трябва да съхраним вековните обичаи в развъждането на рози, съобщи Иванов в Карлово по време на Празника на розата. В момента в изискванията на настоящ Закон за маслодайната роза са регистрирани над 2800 аграрни стопани, отглеждащи " Роза Дамасцена " и " Роза Алба ", с площи от 45 000 дка и произвеждане на 14-15 000 тона розов цвят. " През последните няколко години розопроизводителите и розопреработвателите са изправени пред доста провокации и управлението на Министерството на земеделието търси всички вероятни механизми за поддръжка на земеделските стопани, отглеждащи розовите насаждения, тъй че да могат да запазят, развият и затвърдят икономическата си резистентност ", сподели министър Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР