ДДС върху храните в Гърция ще бъде намален от 24%

...
ДДС върху храните в Гърция ще бъде намален от 24%
Коментари Харесай

Ципрас обеща да свали ДДС за храните в Гърция

ДДС върху храните в Гърция ще бъде понижен от 24% на 13 на 100, заяви министър председателят Алексис Ципрас. Ще бъде намален на половина и енергийният налог, като от 13% той ще стане 6, даде обещание министър-председателят. Той даде обещание да отреже с 2 на 100 и налога върху хотелиерите - от 13 на 11 %. Парите за понижаването на налозите ще се вземат от преизпълнение на събирането на налози, което е в размер на 1.14 милиарда евро.

Данък добавена стойност върху храните бе увеличено през 2015 и 2016 година в Гърция в границите на изискванията на кредиторите по избавителната стратегия. Освен данъчни облекчения министър председателят от лявата СИРИЗА даде обещание на бедните пенсионери с най-ниски приходи всяка година да им се изплаща допълнително половината от размера на месечната им пенсия, заяви " Дойче веле ".

Ципрас заяви на конференция във вторник, че спестяванията и по-добрите от предстоящите стопански резултати ще разрешат на Гърция и да изкупи назад 3.6 милиарда евро " скъпи " заеми от Международния валутен фонд. Преди европейските и локалните избори на 26 май и националните избори в края на годината Ципрас разгласи понижаване на налозите върху храните и силата, " тъй че гърците ще почувстват допустимо най-бързо... възобновяване на стопанската система ".

Алексис Ципрас се бори да настигне главната опозиционна консервативна партия „ Нова народна власт ”, която води в социологическите изследвания с 10 на 100 преднина пред СИРИЗА.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР