ДБ се крият в полата на Йорданка Фандъкова и отказват

...
ДБ се крият в полата на Йорданка Фандъкова и отказват
Коментари Харесай

ВМРО: ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

ДБ се крият в полата на Йорданка Фандъкова и отхвърлят да посочат краткотрайно изпълняващ длъжността кмет до изборите през есента, възмущават се патриотите
Залисани в устрема си да докопат цялата власт в страната от „ Демократична България “ не помниха за избора на жителите на „ Красно село “. През 2019 година те им гласоподаваха доверие с вота си и избраха за кмет на региона тяхната номинация – Росина Станиславова, декларират от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Припомняме, че пълномощията на кметицата на „ Красно село “, издигната от Демократична България и подкрепена на балотажа от Борис Бонев, бяха прекъснати от съда поради спор на ползи “, показват те.

„ Сега Демократична България се крият в полата на Йорданка Фандъкова и отхвърлят да посочат краткотрайно изпълняващ длъжността кмет до изборите през есента. Над 100 000 души стават заложници на ината и неглижирането на казуса от страна на Демократична България и техните съдружници “, считат от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Спрете политическата насмешка с „ Красно село “! “, приканват патриотите.

„ Вътрешна македонска революционна организация – София за следващ път упорства „ Демократична България “ да поеме отговорност и да предложи за кмет на регион „ Красно село “ някой от заместниците на отстранената Росина Станиславова, както повелява законът.

Готови сме да предложим формула, която има своите юридически и политически причини. Очевидно след неуспеха да бъде определен един от тримата заместник-кметове, следва да се продължи процедурата. Съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация при избор на кмет на община може да бъде определен и общински консултант. След като СОС не съумя да избере заместник-кмет, по прилика може да се продължи към този момент с избора на общински консултант.

Тук към този момент идват и политическите причини. Предложението на Демократична България – господин Борис Милчев, беше отхвърлено заради неуместност на предлагането. Логиката сочи, че Демократична България би трябвало да получат опция да излъчат собствен представител за кмет, само че не кой и да е “, декларират още от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Гражданите през 2019 година взеха решение да бъдат ръководени от тази политическа коалиция. Оттук въпросът е не дали, а кого да излъчи Общинският съвет. Смятаме, че на този стадий единствената кандидатура от Демократична България, която може да събере поддръжка е тази на ръководителя на групата им в СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ) “, безапелационни са патриотите.

Техните причини са, че тя била е заместник-кмет на регион „ Красно село “, водач на политическата група на Демократична България в СОС и най-възрастният общински консултант в СОС.

„ Считаме, че най-голямата политическа група в СОС – тази на ГЕРБ, би трябвало да поддържа тази кандидатура, а не да продължава с политиката напук, която заплашва да блокира тотално регион „ Красно село “.

С едно сходно предложение може да се излезе от патовата обстановка, в която неудачното и неприятно ръководство на „ Демократична България “ с избора на Станиславова сложи жителите на „ Красно село “, споделят още от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР