(ДБ) многократно е зявявала, че президентът Зеленски трябва да

...
 (ДБ) многократно е зявявала, че президентът Зеленски трябва да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова отговори на критиките на Румен Радев за Митрофанова

" " (ДБ) неведнъж е зявявала, че президентът Зеленски би трябвало да бъде поканен да направи видео послание пред българския парламент. Също по този начин към България многокртано са отправяни апели да даде оръжие на Украйна. Това е повода още в първия работен ден на Народното събрание Демократична България да внесе законопроект за даване на военна помощ на Украйна.

Това съобщи някогашният министър на правораздаването от Демократична България, която разяснява провелата се в Народно събрание организационна среща по отношение на предлагането на ГЕРБ президентът на Украйна Волдомир Зеленски да направи видео послание към българските депутати на церемонията по формалното разкриване на 48-ото Народно заседание.

" На днешната намира се разбрахме още на първия председателски съвет да се вземе решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент съгласно неговата стратегия и програмата на Народното събрание. Становището на Демократична България е, че е най-добре президентът Зеленски да се изкаже след конституирането на Народното събрание и да се свърже с тематиката за даване на оръжие за Украйна. Това е нашата трайна позиция още от предизборната акция. Не разбирам за какво сътрудниците от ГЕРБ са сюрпризирани ", добави тя. 

" Демократична България е декларирала, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ. Ние държим във фокуса на своите политики проблемите на българите. В първия ден на Народното събрание ще внесем 25 законопроекта, с които да решим проблемите на жителите. Възражението Митрофанова да бъде на тържественото съвещание не е въпрос на отбягване на проблемите на хората, а в противен случай това е въпрос на достолепие на българския народ ", отговори Йорданова на рецензиите на президента Радев от сутринта. 

" Не съм осведомена с предлагането на Българска социалистическа партия. Когато изпратят публично писмо, парламентарната група ще вземе решение дали да участваме в инициараната от тях среща ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР