Датското правителство реши да въведе цифрови сертификати за ваксинация срещу

...
Датското правителство реши да въведе цифрови сертификати за ваксинация срещу
Коментари Харесай

Дания въвежда цифрови паспорти за ваксинация

Датското държавно управление реши да вкара цифрови документи за имунизация против COVID-19 в страната. Това се оповестява в прессъобщението на Министерството на финансите на страната, предава TACC.
„ Много компании в Дания зависят от способността чиновниците им да пътуват за осъществяване на своите задания. Затова държавното управление пуска така наречен паспорт за , който може да се употребява за пътешестване в чужбина. В същото време държавното управление кани датската промишленост, датския бизнес и културен живот, с цел да взе участие в създаването на цифровите паспорти “, се отбелязва в известието.
 Епидемиолог чака и разновидности на ваксини против ковид за деца Епидемиолог чака и разновидности на ваксини против ковид за деца
Не всяка разновидност на ковид би трябвало да ни плаши, по-скоро би трябвало да ни тормозят вариациите – когато вирусът стартира по-лес...
Такива документи за имунизация, сходни на негативен тест за ковид, могат да бъдат издадени посредством поръчка уеб страницата на Министерството на здравеопазването от края на февруари. Паспортът също по този начин би трябвало да дава отговор на условията на Европейски Съюз, добавя организация Фокус.
„ Абсолютно налага се за нас да можем да рестартираме датското общество, тъй че фирмите да могат да се върнат към естествения живот. Много датски компании са световни и работят на международния пазар. Затова държавното управление пуска решение за пътешестване и също изследва опцията на специфичен паспорт, който може да се употребява в редица обстановки ", изясни финансовия на страната Мортен Бьодсков.
Правителството също по този начин напомня, че лекарите към момента не са изяснили дали имунизираните лица може да бъдат носители на инфекцията. Следователно окончателното решение за потреблението на такива паспорти за цели, разнообразни от пътешестване при наново отваряне на Дания, ще бъде взето по-късно.
Датското държавно управление разгласи възбрана за събиране на групи от над пет души на фона на повишаването на новите инфекции. А също и за нуждата да се носят маски на всички публични места и възбраната за продажба на алкохол след 22:00 локално време. Всички датски общини са затворили своите заведения за хранене, питейни заведения, кина, театри, фитнес зали, търговски центрове и фризьорски салони. На 27 декември имунизацията стартира в страната и се възнамерява да бъде приключена в края на юни.
 АБВ: Министерство на здравеопазването да изследва опцията българската фармацевтична промишленост да създава имунизацията на Астра Зенека АБВ: Министерство на здравеопазването да изследва опцията българската фармацевтична промишленост да създава имунизацията на Астра Зенека
С писмо до здравния министър Политическа партия АБВ настоя Министерството на здравеопазването да изследва опцията българската фармацевтична индустри...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР