Датското правителство е готово да прехвърли изтребители F-16 на Украйна,

...
Датското правителство е готово да прехвърли изтребители F-16 на Украйна,
Коментари Харесай

Дания е готова да прехвърли изтребители F-16 към Украйна

Датското държавно управление е готово да трансферира изтребители F-16 на Украйна, само че единствено в случай че Съединените щати, които създават тези самолети, одобрят тази стъпка, заяви „ Укринформ “. " Искам да кажа, че не мога да си показва, че няма да подкрепим това решение. Украйна се нуждае от самолети. Повече от всеки път, в случай че желае да се бори с външната експанзия. Това се отнася и за датските бойни самолети F-16 ", съобщи датският министър на защитата Троелс Лунд Поулсен.

Преди два дни формалният представител изрази друга позиция, заявявайки, че датската страна не е взела решение да даде датски изтребители. " Правителството към момента не е взело никакво решение по отношение на изтребителите F-16 ", заяви тогава министърът.Украинските водачи скоро ще дойдат в Дания, където ще бъдат подготвени да експлоатират и поддържат F-16.Обучението ще се организира в базата Скридструп в Ютландия, която министър-председателят Мете Фредериксен посети през май.

Дания и Нидерландия са водачи в съдействието при образованието на украински водачи. Общо Дания разполага с 43 бойни самолета F-16, от които 30 са дейна част от военния флот. Датските F-16 обаче към този момент са сменени от по-модерните бойни самолети F-35.Дания, дружно със Съединените щати, Англия и Нидерландия, разгласи и прехвърлянето на стотици ракети и системи за противовъздушна защита на Украйна, с цел да подкрепи отбраната на украинската инфраструктура и да поддържа настъпателните интервенции. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР