Датският морски контейнеровоз AP Moller-Maersk A/S ще придобие американската логистична

...
Датският морски контейнеровоз AP Moller-Maersk A/S ще придобие американската логистична
Коментари Харесай

Maersk купува американска логистична компания за $1,68 милиарда

Датският морски контейнеровоз AP Moller-Maersk A/S ще придобие американската логистична компания Pilot Freight Services (Pilot) за 1,68 милиарда $, се сподели в прессъобщение на Moller-Maersk.
 Чистата облага на Moller-Maersk скочи над 10 пъти
Най-големият транспортьор на контейнери в света с над 10 пъти растеж на облагата

Приходите през първата половина на годината се усилват с 43,6% до 26,7 милиарда $

Световният транспортен и логистичен водач AP Moller-Maersk афишира желанието си да придобие Pilot Freight Services (Pilot), водещ снабдител на услуги за така наречен " първа, междинна и последна миля " в Съединени американски щати и снабдител на решения за гранично прекосяване, профилиран в сегмента на крупногабаритни товари в Северна Америка.

От датската компания прецизира, че договорката е на стойност 1,68 милиарда $. Със договорката Moller-Maersk ще разшири своите логистични оферти за своите клиенти, както и ще даде опция за преход към електронна търговия.
 Maersk към този момент не е най-голямата корабна линия в света
Maersk към този момент не е най-голямата корабна линия в света

Разместването в класацията поставя завършек на 25-годишното царуване на Maersk като неоспорим първенец в превозването на товари

" Преходът визира голям брой B2C сегменти като търговия на дребно, домашна и потребителска електроника, както и B2B сегменти като аерокосмическата, автомобилната и здравната ", отбелязва в известието Винсент Клерк, основен изпълнителен шеф на Ocean & Logistics, A.P. Moller — Maersk.

Pilot ръководи транспортна мрежа, основана в Северна Америка, от 87 станции и хъбове, през които товарите се транспортират и доставят до крайните клиенти.

Нетната облага за 2021 година набъбна по отношение на миналата година 6 пъти, до 17,94 милиарда $, следва от финансовите доклади на компанията, представени от организация Прайм.

Приходите на компанията за отчетния интервал са се нараснали 1,6 пъти, до съвсем 61,79 милиарда $. Показателят EBITDA се усилва съвсем 3 пъти и възлиза на близо 24,04 милиарда $.

Само за четвъртото тримесечие на предходната година, чистата облага на датската компанията се е нараснала 4,7 пъти на годишна база до 6,11 милиарда $. Приходите за интервала са нарастнали с 64,4% до над 18,5 милиарда $. Показателят EBITDA се утрои, до 8 милиарда $.

Предвижданията на големия контейнерен транспортьор за 2022 година са, за EBITDA от към 24 милиарда $.

Превозвачът AP Moller-Maersk A/S оперира в 130 страни и има към 95 000 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР