Датските власти решиха напълно да преустановят проучванията и добива на

...
Датските власти решиха напълно да преустановят проучванията и добива на
Коментари Харесай

Дания спира добива на нефт и газ в Северно море

Датските управляващи взеха решение изцяло да преустановят изследванията и добива на петрол и газ в Северно море до 2050 година, съобщи Dariknews.bg.

Дан Йоргенсен, министър на климата и енергетиката на Дания, съобщи, че за постигането на тази цел страната няма да организира осмия кръг на лицензиране и всички бъдещи търгове за създаване на нефтени и газови находища в Северно море.

„ Сега слагаме завършек на ерата на добива на потребни изкопаеми “, сподели Йоргенсен, представен от Ройтерс. Според изчисленията на министерството отводът за осъществяване на търга и използването на идващите ограничения за отвод от производството на въглеводороди ще коства на датския бюджет към 2,1 милиарда $.

През декември 2019 година датският парламент одобри пакет от ограничения за битка с изменението на климата. Съгласно този акт настоящето и всички последващи държавни управления на Дания би трябвало да понижат размера на излъчванията на нездравословни газове в страната със 70% до 2030 година, а до 2050 година да реализират въглероден неутралитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР