Датски учени определиха кой метод е най-ефективен за намаляването на

...
Датски учени определиха кой метод е най-ефективен за намаляването на
Коментари Харесай

Как да се отървете от мазнините в областта на корема

Датски учени дефинираха кой способ е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини – тези, в региона на корема, наречени още висцерални. За разлика от периферните, те са дейни и въздействат нездравословно както върху вътрешните органи, по този начин и върху кръвоносната система и настроението. Изследователите са стигнали до извода, че с цел да стегнете корема си са нужни три тренировки седмично от по 45 минути.

„ Каране на колело или леки физически натоварвания от рода на три тренировки седмично по 45 минути разрешават за три месеца да подобрите здравословното си положение и да намалите масата на висцералните мазнини, които се натрупат в региона на корема “, установяват датски експерти.

Учените провели проучването, с цел да могат по-добре да изучат процесите, които се случват в организма на пациенти със затлъстяване и по този начин да имат опция да основат ефикасни способи на битка с него.
Освен спортните занимания специалистите предлагат и диета, която най-общо включва използването на огромно количество храни с целулозни нишки – трици, булгур, бобови растения, гъби, ядки, зеленчуци и плодове. Също по този начин би трябвало да се понижи до най-малко използването на наситени мазнини и да се откажете от всевъзможни типове салами и шунка, както и от доста мазно и пържено месо.

Източник:  Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР