Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK откри

...
Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK откри
Коментари Харесай

JYSK отвори дистрибуционен център за над 200 милиона лева до София

Датската верига за мебели и артикули за дома JYSK откри един от най-големите дистрибуционни центрове в България, от който компанията ще обслужва пазарите в Югоизточна Европа, на които компанията оперира. Инвестицията в базата, намираща се в индустриална зона " Божурище ", е в размер на 107 милиона евро или над 209 милиона лв., като тя включва две складови и една административна постройка.

" Имаше нескончаем интервал, през който избирахме мястото, на което да построим тази база. Сега тя е най-модерният дистрибуционен център в България ", съобщи по време на формалното разкриване президентът и изпълнителен шеф на датската група Ян Бьо.

" Той ще ни помогне да засилим позицията си освен на българския пазар, само че и на Балканите, като по този начин ще можем да правим по-бързо доставките до нашите клиенти с онлайн поръчки ", сподели още той и добави:

" Местоположението въз основата е доста значимо, защото то ще ни помогне да спестим към 10 милиона километна годишно от доставки на артикули в района. ".
 JYSK открива нови 300 работни места и още най-малко 3 магазина в България
JYSK открива нови 300 работни места и още най-малко 3 магазина в България

Компанията стъпи и в Димитровград и регистрира 354% растеж на облагата

" Убеден съм, че от през днешния ден нататък с този дистрибуционен център България ще играе доста значима роля в развиването на франчайза JYSK ", съобщи от своя страна посланикът на Кралство Дания у нас Н.Пр. Сьорен Якобсен.

По думите на министъра на стопанската система Емил Караниколов в построяването въз основата на датската компания са взели участие 500 строители. " С тази инвестиция общо вложенията в зона " Божурище " възлизат на 530 милиона лв., а отворените работни места стават 1600 ", уточни той.

Два автоматизирани склада, които работят без човешка интервенция

" Двигателят " на дистрибуционния център на JYSK в България са двете автоматизирани кули за предпазване, които работят без човешка интервенция. Те са високи 42,5 метра, дължината им е 166 метра, а ширината - 55 метра. Техният общ потенциал за депозиране е към 125 хиляди палетоместа.
 Снимка 442468
Източник:

Целият център е ситуиран на повърхност от 95 хиляди квадратни метра, а общо парцелът е 303 хиляди квадратни метра. Досега за най-голяма такава база беше логистичният център на Kaufland в село Стряма, който е с обща При достигането на цялостен потенциал на работа в него заетите ще бъдат над 200 души.

От JYSK възнамеряват от него да се правят доставки за над 200 магазина на веригата у нас, както и в Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина.
 Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България
Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Ще бъдат отворени нови 300 работни места

Строежът въз основата в Божурище стартира през май месец 2017 година, като компанията има други седем дистрибуционни центъра в Европа - в Дания, Полша, Швеция, Валенсия и три в Германия - в Камлах, Зарентин и Хомберг.

Веригата JYSK е учредена в края на 70-те години на предишния век. Към днешна дата тя има над 2800 магазина в 52 страни по света. За нея работят 23 хиляди чиновници. На българския пазар тя стъпи през 2005 година с първи обект в Пловдив. Днес тя има 29 магазина у нас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР