Датската кралица Маргрете Втора устоя на студеното време и премина

...
Датската кралица Маргрете Втора устоя на студеното време и премина
Коментари Харесай

Маргрете Втора премина за последен път по улиците на Копенхаген като кралица

Датската кралица Маргрете Втора устоя на студеното време и мина през днешния ден по улиците на Копенхаген с карета със златно покритие за финален път като кралица, преди да съобщи през идната седмица трона на  престолонаследника - сина си принц Фредерик, съобщи Ройтерс.

По време на обичайна си новогодишна тирада 83-годишната кралица на Дания, която е е на престола от 1972 година, разгласи онлайн по малкия екран, че има намерение да абдикира, което изненада мнозина в страната с население от 5,9 милиона души.

Denmark’s Queen Margrethe II, Europe's longest reigning monarch, announced Sunday that she plans to abdicate after 52 years and hand over the throne to her son, Crown Prince Frederik.
— The Associated Press (@AP)
" Бях шокирана като видях, че кралицата слиза от престола. Бях и малко тъжна, тъй като тя е кралица от 52 години и мислех, че това ще продължи ", сподели Лаура Зинкел - 21-годишна студентка, която е пристигнала в кралския замък с майка си, с цел да зърне кралицата.

" Кралското семейство на Дания е доста налично за датския народ, тъй като взе участие в напълно естествени неща, което е удивително ", добави тя.

Кралицата пътува от вкъщи си в двореца Амалиенборг покрай крайбрежната улица до постройката на Народното събрание за обичайния новогодишен банкет с карета, направена за някогашния датски крал Кристиан Осми от майстора на файтони Хенри Файф през 1840 година и покрита с 24-каратово злато.

Queen Margrethe and the Crown Prince Couple arrived back at Amalienborg.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР