Датската енергийна агенция съобщи, че е открила неизвестен обект в

...
Датската енергийна агенция съобщи, че е открила неизвестен обект в
Коментари Харесай

Дания откри неизвестен обект край Северен поток 2

Датската енергийна организация заяви, че е разкрила незнаен обект наоколо до газопровода " Северен поток ". Той е с цилиндрична форма, височина към 40 см и диаметър 10 см.

От организацията са поканили оператора на газопровода " Северен поток " 2, да вземе присъединяване във повдигането на обекта, предава " Фокус ".

" За да изяснят в допълнение естеството на собекта, датските управляващи взеха решение да го повдигнат със съдействието на Министерството на защитата на Дания. В тази връзка Датската енергийна организация предложения притежателя на газопровода " Северен поток " 2, за присъединяване в интервенцията ", оповестиха от организацията.

На 26 септември газопроводите " Северен поток " и " Северен поток " 2 бяха развалени, като евентуалната причина са детонации. Разследването на случая към момента не е завършило.

Медии в Германия, Съединени американски щати и Англия разгласиха информация, че интервенцията за взривяването на газопроводите е била проведена от украински олигарх.

Според обява на Сиймор Хърш уредникът е Централно разузнавателно управление на САЩ, което е употребило норвежка помощ.

Директорът на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин пък упрекна Англия и Съединени американски щати, че може да стоят зад взривяването на газопроводите, само че не даде съответни доказателства.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР