Датчанка беше обвинена от датската полиция в производство за пране

...
Датчанка беше обвинена от датската полиция в производство за пране
Коментари Харесай

Датчанка с връзки с Русия обвинена в пране на $4,5 млрд. в скандал с Danske Bank

Датчанка беше упрекната от датската полиция в произвеждане за пране на пари, включващо повече от 30 милиарда датски крони (4,55 милиарда долара), които са били ориентирани през естонския клон на Danske Bank. Това оповестиха от датската прокуратура, осведоми " Ройтерс ".

49-годишната датска гражданка, която има връзки с Русия, понастоящем е на прелиминарен разпит в градския съд в Копенхаген, където ще бъде решено дали тя ще бъде арестувана под стража, посочи прокурорът.

Жената е била екстрадирана в Дания от Англия, където е била държана в ареста.

Казусът, по който са упрекнати и други двама души, притегли вниманието на управляващите по време на следствие на един от най-големите кавги за пране на пари в света в Danske Bank, най-голямата банка в Дания.

Danske е разследвана от управляващите в няколко страни, откакто над 200 милиарда евро в подозрителни транзакции са минали през естонския ѝ клон от 2007 до 2015 година

47-годишна жена също беше арестувана под стража през май в градския съд в Копенхаген по същия проблем.

Тримата обвинени са упрекнати в пране на пари посредством няколко командитни сдружения, всички от които са имали банкови сметки във към този момент затворения естонски клон на Danske сред март 2008 година и март 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР