Датчанинът Сторм Балдерсон се бие на страната на Украйна, която

...
Датчанинът Сторм Балдерсон се бие на страната на Украйна, която
Коментари Харесай

Шок! Обявен за мървец от Русия изгря по наша телевизия

Датчанинът Сторм Балдерсон се бие на страната на Украйна, която бе нападната от Русия. Според съветската агитация, той е умирал няколко пъти, оповестява БТВ.

Датата 24 февруари 2022 година  - началото на войната. Денят, който прекатурва милиони  ориси - и живота на Сторм Балдерсон. Неслучайно името му значи " стихия " - като  животът му. A коренът на семейството му идва от името на бога на справедливостта.

„ Виждам военните закононарушения на Москва. За мен няма съмнение кое е вярно и  кое - неверно. Страх ме е, че светът ще забрави за войната. Това ме ужасява. Това е тероризъм, не е война. Отвратително е “, споделя Балдерсон.

Без боен опит, само че с знания като пожарникар и избавител, датчанитът зарязва работата си, не споделя на никого от семейството си, взима си брадвата и потегля натам, откъдето милиони бягат. 

„ Не се върша на воин, просто желаех да оказа помощ, даже в случай че просто би трябвало да изгасям пожари. Знаех, че в случай че споделя на семейството си, че ходя на война, те ще се опитат да ме спрат. Не желаех да им сътворявам главоболия. Само един другар знаеше и той съобщи на околните ми, когато към този момент бях в Украйна “, споделя Балдерсон.

Русия назова Сторм - " наемният палач от Дания ". Според съветската агитация той е умирал цели 3 пъти. „ Аз съм ходещият труп. Призрак. Руски медии написаха, че единствено с брадвата си съм тръгнал против танк. Нелепо е. Прочетох, че съм погубен от съветските специфични сили и други нелепости и подправени вести “, спомня си Балдерсон.

Оцелява и при ракетен обстрел против военната база. В онази нощ Русия изстрелва 36 ракети. „ Събудих се от шума на бомбите, които поразиха базата ни. Никога няма да го не помни. Загинаха доста бойци. Една от ракетите не се взриви и аз и момчетата извадихме шанс. В противоположен случай нямаше да съм тук в този момент и 400-те бойци, с коитобяхме в онази нощ, нямаше да оцелеят “, споделя Балдерсон.

Има и дни, в които шансът ги напуща. Завинаги губи свои братя по оръжие. „ На фронта изгубих 8 от моите другари. Това е войната. Друг мой другар се самоуби, не устоя на напрежението “, изясни легионерът.

В скандинавската вяра се вярвало, че викингите живеели прочут живот след гибелта. „ За мен да загинеш в борба е едно от най-красивите, почтени  и честни неща в  живота “, споделя Балдерсон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР