Датата за влизане на България в еврозоната остава 1 януари

...
Датата за влизане на България в еврозоната остава 1 януари
Коментари Харесай

Асен Василев: Влизането ни в еврозоната през 2024 г. не е застрашено

Датата за влизане на България в еврозоната остава 1 януари 2024 година и по никакъв метод не е застрашена. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на парламентарния котрол.

Той напомни, че към този момент има подготвен План за приемане на еврото и той е бил разискван на експертно ниво. „ Ние желаеме да създадем необятен публичен спор преди окончателното приемане. Всички българи би трябвало да бъдат уверени дали за тях е добре да се одобри еврото, ние считаме, че това е най-хубавият проект за България “, акцентира Василев.

След разискването, останалите стадии на проекта ще влязат в деяние и за всички ще бъде ясно какво се случва с контракти, ипотеки, спестявания и така нататък По проект бизнесът ще поддържа две каси единствено месец, изясни Василев.

Според него на чисто техническо ниво остават „ единствено дребни неща за реализация “.

Георги Ганев от „ Демократична България “ акцентира, че значимостта на осведомителната акция е огромна, тъй като, „ като всяко човешко нещо, еврозоната е несъвършена “: „ Важно е да се обяснят несъвършенствата на еврозоната, те са по-малки от тези на сегашната система. Трябва да са ясни заплахите за всеки един български жител “.

Той прикани и да се работи в разговор с страните, които имат опит при въвеждането на единната валута.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР