Датата на всяко от третиранията да не предхожда датата на

...
Датата на всяко от третиранията да не предхожда датата на
Коментари Харесай

Предлагат промени в Националната програма по пчеларство

Датата на всяко от третиранията да не предхожда датата на издадената фактура за покупка на съответния препарат. Това оферират в плана на Наредбата за изискванията и реда за използване на ограниченията от Националната стратегия по пчеларство (НПП) за интервала 2017-2019 година, оповестява fermer.bg.

Доводите за тази смяна са, че посредством нея ще се избегнат злоупотреби при закупуване на препарати за битка против вароатозата.

През предходните години от използване на пчеларските стратегии, за оптимално асимилиране на бюджета, ДФЗ е допускал наддоговаряне. Това се случваше по част от заявките за подкрепяне по мярката за поддръжка на подновяването на пчелните кошери в Европейски Съюз, когато декларирания по мярката бюджет надвишава разполагаемия, избран в заповедта за банкет.

По тези заявки са сключвани контракти с уговорка за погашение на контрактуваната финансова помощ, при изискване, че остане неусвоен запас от бюджета по мярката. За финансовата 2017 година тази процедура е прекратена. Така за по-добро администриране на Програмата се разписаха текстове, които да регламентират подписване на контракти над бюджета по НПП 2017-2019 година, с опция за погашение на договорираната финансова помощ при съществуване на неусвоен финансов запас по ограниченията от Програмата.

Проектонаредбата планува и отпадане на задължението бенефициентите да съхраняват оригиналите на всички документи, свързани с подпомаганите действия най-малко три години след погашение на финансовата помощ. Изискването обаче ще важи за капиталовите ограничения - А, В и Д от пчеларската стратегия.

Срокът за оферти и мнения е 12 ноември 2017 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР